Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
Advertisement
00:14 27 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Mara Construct SRL versus Consiliul Judeţean Constanţa Atribuirea unui contract în valoare de peste 50 milioane de lei, contestată la CNSC

ro

11 Jun, 2014 00:00 4658 Marime text
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus, la sfârşitul lunii mai, reevaluarea ofertelor depuse în vederea obţinerii contractului de execuţie lucrări de C+M+I, asigurare a utilităţilor, aferente proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava, cod SMIS 31212“.
Potrivit anunţului de participare, contractul a fost evaluat la suma de 56.051.824 de lei (fără TVA), procedura aleasă fiind licitaţia deschisă. În acelaşi anunţ, se precizează că aproximativ 5% din valoare reprezintă cheltuieli diverse şi neprevăzute, amenajarea terenului - 115.943 de lei, canalizare, alimentare cu energie electrică etc. - 103.086 de lei, construcţii şi instalaţii - 51.767.376 de lei, utilaje şi echipamente - 346.717 lei, organizare de şantier - 1.020.769 de lei, lucrări de construcţii - 786.220 de lei, cheltuieli conexe organizării de şantier - 234.549 de lei. Sursa de finanţare a proiectului indicată în anunţul de participare este „Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, cod SMIS 31212“, iar autoritatea contractantă este Consiliul Judeţean Constanţa (CJC).

Contestatarii
Atribuirea contractului a fost contestată însă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, de doi ofertanţi, respectiv Asocierea SC Euras SRL - SC Prodeximp SRL - SC Electro - Ursa Servcom SRL şi SC Mara Construct SRL. Aşa cum se precizează în decizia CNSC, Asocierea SC Euras SRL - SC Prodeximp SRL - SC Electro - Ursa Servcom SRL, prin lider SC Euras SRL, cu sediul în Satu Mare, a solicitat „anularea adresei privind comunicarea rezultatului procedurii nr. 7567/29.04.2014, prin care oferta depusă a fost respinsă ca neconformă, în temeiul art. 36 alin. (2) lit. a) din HG nr. 925/2006; anularea raportului procedurii şi a tuturor actelor subsecvente acestuia; obligarea autorităţii contractante la reluarea / continuarea procedurii de la faza evaluării ofertelor, reanalizarea şi reevaluarea ofertei tehnice şi financiare depusă de subscrisa; obligarea autorităţii contractante la emiterea unui nou raport al procedurii şi la stabilirea ofertei câştigătoare, prin aplicarea corectă a criteriului de atribuire menţionat în fişa de date a achiziţiei asupra ofertelor admisibile; accesul la dosarul cauzei“.
De cealaltă parte, SC Mara Construct SRL, cu sediul în Mihail Kogălniceanu, a solicitat: „anularea adresei nr. 7965/29.04.2014, reprezentând comunicarea rezultatului procedurii; continuarea procedurii, prin reevaluarea ofertelor declarate admisibile“. Printr-o altă adresă, SC Coral SRL, cu sediul în Tulcea, „a formulat cerere de intervenţie principală în interes propriu şi cerere de intervenţie accesorie în sprijinul autorităţii contractante, solicitând admiterea, în principiu, a cererii de intervenţie, respingerea contestaţiilor; continuarea procedurii, cu menţinerea rezultatului procedurii şi a raportului procedurii“.
Ulterior, după cum reiese din decizia CNSC, Asocierea SC Euras SRL - SC Prodeximp SRL - SC Electro - Ursa Servcom SRL a renunţat la contestaţia depusă iniţial. CNSC a admis însă contestaţia „depusă de SC Mara Construct SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Constanţa“ şi a decis, printre altele, anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente, dispunând reevaluarea ofertelor cu respectarea legislaţiei incidente şi a notificării CNSC.

Cine este Mara Construct SRL?
Revenind la firma care a contestat atribuirea, SC Mara Construct SRL, aceasta figurează la Registrul Comerţului cu un singur asociat, Maria Cătălina Lăpăduş, administrator fiind Constantin Dima. La finalul anului 2012, firma, care are sediul în Mihail Kogălniceanu, declarase o cifră de afaceri de 7.470.600 de lei şi 15 salariaţi. În ceea ce o priveşte pe asociata firmei Mara Construct, aceasta mai figurează ca asociat şi în SC Rafting Company SRL. Mai trebuie menţionat că Maria Cătălina Lăpăduş este o tânără femeie de afaceri (născută în 1983), nimeni alta decât fiica Sandei Ciocoiu, de la Compress Holding, şi fina de cununie a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
SC Mara Construct este o obişnuită a contractelor cu CJC, firma câştigând numeroase licitaţii de-a lungul timpului. Unul dintre contracte a vizat reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani. Astfel, pentru suma de 10.902.003,21 de lei, Mara Construct trebuia să se ocupe de lucrări de C+M+I, de amenajarea şi protecţia mediului, de asigurarea utilităţilor şi a dotărilor aferente proiectului „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani“, finanţat din fonduri structurale europene - POR 2007-2013, Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii