Schimbări importante în firma Germanischer Lloyd România. Societatea Asigurare-Reasigurare Astra nu mai este acționar
Schimbări importante în firma Germanischer Lloyd România. Societatea Asigurare-Reasigurare Astra nu mai este
23 Jul, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2104
Marime text
- Societatea Asigurare-Reasigurare Astra a vândut pachetul de acțiuni pe care le deținea în cadrul Germanischer Lloyd România.
- Procentul de 5% ce aparținea Astra a fost cumpărat de societatea norvegiană DNV GL AS. Prețul tranzacției a fost de 187.361 de lei.
- Totodată, a fost schimbat și administratorul Germanischer Lloyd, noii administratori fiind grecul Panagiotis Antonopoulos și constănțeanul Ervant Aureliu Concegulian.
În actul citat se arată că la ședința AGA din 29.05.2020 au participat acționarii Germanischer Lloyd, respectiv Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA – aflată în faliment și reprezentată de lichidatorul judiciar KPMG Restructuring SRL și asociatul DNV GL SE – societate germană, reprezentată de Ervant Aureliu Concegulian.
De asemenea, la discuții a luat parte și DNV GL AS, o societate norvegiană cu răspundere limitată, reprezentată tot de Ervant Aureliu Concegulian, în calitate de invitat și asociat viitor al Germanischer Lloyd.
Dreptul la prima ofertă
Conform datelor oficiale, discuțiile privind vânzarea pachetului de acțiuni deținut de Societatea Asigurare – Reasigurare Astra SA au pornit ca urmare a faptului că aceasta se află în procedura falimentului, iar scopul principal urmărit de lichidatorul judiciar este „valorificarea activelor și maximizarea averii Astra“.„În scopul valorificării participațiilor deținute de Astra SA în Societate (nr., Germanischer Lloyd) (...) a fost întocmit și aprobat de către Adunarea creditorilor (din data de 12.12.2019) Regulamentul de valorificare a părților sociale (ce a fost și avizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară conform Avizului nr. 334/25.11.2019), regulament în baza căruia s-a desfășurat întreaga procedură de valorificare a părților sociale“, se mai arată în Monitorul Oficial.
În continuare, se mai precizează în documentul citat faptul că s-a acordat dreptul de „primă ofertă“ asociatului existent sau „persoanelor indicate în oferta neangajantă din grupul de societăți DNV (conform structura de grup DNV GL Group AS), asimilate asociaților“.
„În acest sens, asociatul existent, DNV GL SE, și-a exprimat dreptul de «prima ofertă» la data de 18.06.2018, indicând ca entitatea din grupul de societăți DNV GL Group AS care va achiziționa efectiv părțile sociale să fie DNV GL AS (...)“, conform sursei citate.
Mai departe, prima etapă de negocieri a avut loc la data de 16.03.2020, fiind încheiat astfel procesul-verbal de negociere directă, potrivit căruia DNV GL AS a fost desemnat ofertant câștigător. Prețul final oferit a fost de 187.361 de lei pentru achiziționarea părților sociale.
După ce a fost achitat integral prețul pentru pachetul de acțiuni și după ce au trecut cele 30 de zile pentru formularea unor potențiale opoziții, asociații Germanischer Lloyd au decis perfectarea tranzacției, în cadrul adunării din 29.05.2020.
Astfel, conform documentelor citate, Astra vinde și transferă cumpărătorului un număr de 1.500 de părți sociale, cu o valoare nominală de 50 de lei și o valoare totală de 75.000 de lei, reprezentând 5% din capitalul social al Germanischer Lloyd.
Acționari noi, administratori noi
În urma acestei tranzacții, capitalul Germanischer Lloyd este împărțit astfel: DNV GL AS deține 1.5000 de părți sociale, reprezentând 5%, iar DNV GL SE deține 28.500 de părți sociale, reprezentând 95% din capitalul social.Mai departe, în urma discuțiilor avute în cadrul AGA s-a decis revocarea lui Dan Geauca din funcția de administrator al Germanischer Lloyd, noii administratori fiind numiți grecul Panagiotis Antonopoulos și constănțeanul Ervant Aureliu Concegulian. Mandatele celor doi sunt valabile pentru o perioadă de cinci ani.
Totodată, Mihaela Andreea Tudor și Elena Irina Stoicescu au fost desemnate împuterniciți ai firmei Germanischer Lloyd.
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, consultat la data de 21.07.2020, firma Germanischer Lloyd a fost înființată în anul 1992, în București, în anul 2008 schimbându-și sediul în județul Constanța.
Societatea se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“ și, alături de cei doi administratori noi, este menționat în datele Registrului Comerțului și BDO Audit SRL, din București, în calitate de auditor.
În anul 2017, societatea a avut un profit net de 60.658 de lei, 12 salariați și o cifră de afaceri netă de 5.344.043 de lei. Pentru anii 2018 și 2019 nu există înregistrări la Registrul Comerțului.
Citește și:
Doi acționari au plecat din Black Sea Pilots. Care este noua structură a acționariatului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii