Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:45 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în firmele lui Virgil Dulea Cristina Şerbu, cooptată în Agil Gold & Silver SRL şi în IFN Garant Grup Credite SRL

ro

23 Jan, 2016 00:00 5083 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată o hotărâre a Adunării Generale a Asociaţilor societăţii Agil Gold & Silver SRL.
 
Astfel, Nicolae Badea şi Virgil Dulea, în calitate de asociaţi ai Agil Gold & Silver SRL, au decis cooptarea în firmă, prin majorare de capital social, cu aport propriu de 200 de lei, a Cristinei Şerbu, din Constanţa.
 
Astfel, capitalul social subscris vărsat este de 1.000 de lei, împărţit în 100 părţi sociale, cu o valoare de 10 lei fiecare. Prin urmare, Cristina Şerbu are 20 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, Nicolae Badea are 64 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 64%, iar Virgil Dulea are 16 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 16%.
 
Totodată, Nicolae Badea şi Virgil Dulea, în calitate de asociaţi la IFN Garant Grup Credite SRL, au decis cooptarea aceleiaşi persoane, Cristina Şerbu, în societatea anterior menţionată. În urma cooptării, capitalul social subscris vărsat este de 1.000 de lei, împărţit în 100 de părţi sociale, cu o valoare de 10 lei fiecare. Astfel, Cristina Şerbu are 70 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 70%, Nicolae Badea are 29 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 29%, iar Virgil Dulea are o parte socială, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%.
 
Virgil Dulea mai figurează în Rent Agent SRL, în Seaside Invest SRL şi în alte 64 de firme radiate. Nicolae Badea mai figurează în Agil Tehno Prest SRL, în Rent Agent SRL şi în alte 13 firme radiate. Cristina Şerbu mai figurează în Agil Tehno Prest SRL şi în alte 48 de firme radiate.
 
Potrivit vrajitorul.eu, Agil Gold & Silver SRL a înregistrat, la finele anului 2014, o cifră de afaceri de 2.908.474 de lei, o pierdere de 30.405 lei şi patru salariaţi. IFN Garant Grup Credite SRL a înregistrat, la sfârşitul anului 2014, o cifră de afaceri de 7.149.723 de lei, un profit de 102.537 de lei şi 74 de salariaţi.

Virgil Dulea, trimis în judecată

Judecătoarea Iuliana Radu, din Tribunalul Constanţa, a dispus, în data de 2 iulie 2015, începerea judecării cauzei în care afaceristul Virgil Dulea - asociat în firma care deţine casa de amanet Garant, situată pe strada Theodor Burada din Constanţa - a fost deferit Justiţiei pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor.
 
Dosarul cauzei nu vizează casa de amanet.
 
Atunci, instanţa a respins, ca nefondate, excepţiile invocate de Virgil Dulea, prin apărător, privind nelegalitatea sesizării instanței şi a administrării probelor. Pe cale de consecință, Iuliana Radu a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 958/P/2007, din data de 6.05.2015, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, privindu-l pe Dulea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. În acest context, s-a dispus începerea judecării cauzei, însă această decizie nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, în termen de trei zile de la comunicare.
 
Reamintim că, în legătură cu acuzația de evaziune fiscală prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, reprezentanții Garant au arătat, în iulie 2015: „Toate operaţiunile efectuate de grupul nostru de firme au fost înregistrate în contabilitate. Din moment ce organul fiscal a putut constata şi verifica operaţiunile comerciale efectuate, veniturile realizate şi sursa acestora, neexistând nicio încălcare a legii penale, nu se poate discuta de evaziune fiscală“. „Chiar şi experta contabilă care a efectuat expertiza judiciară dispusă în cauză, chiar dacă s-a comportat ca un reprezentant al ANAF, a recunoscut cu subiect şi predicat că nu s-a ascuns baza de impozitare. Este adevărat că ANAF, prin reîncadrarea unor operaţiuni (considerate, în opinia lor, ca fiind o «practică abuzivă»), a stabilit că datoram TVA, aceasta fiind însă o problemă ce nu intră în sfera penală. Decizia de impunere emisă în acest sens a fost contestată de către noi, procesul este pe rol, fiind însă suspendat până la finalizarea dosarului penal“, conform surselor mai sus precizate.
 
Următorul termen a fost fixat pentru data de 15 februarie.
 
Amintim că, în anul 2007, Virgil Dulea i-a reclamat la Parchet pe poliţiştii şi pe comisarii Gărzii Financiare, care i-au confiscat cantitatea de 120 de kilograme de aur. De altfel, numele lui Virgil Dulea este legat şi de vânzarea unui teren situat pe bulevardul Alexandru Lapuşneanu, aproape de parcul Tăbăcărie. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, terenul fusese achiziţionat de la Daniel Ene, care, la rândul său, dobândise dreptul litigios de la SC Holland Developement. Holland Development dobândise terenul de la familia Gardef.

Citeşte şi

Mărul discordiei - 120 de kilograme de aur
Un nou dosar pentru Protecţia Consumatorului după scandalul de la amanetul Garant

  
Este oficial
Virgil Dulea s-a retras de la conducerea SC Master C. Stand-By SRL

 
Strutinsky şi Dulea se ceartă pe Siutghiol (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii