Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbările climatice amenință importante specii vitale Delta Dunării, surprinsă de satelitul de observare a Pământului al NASA (FOTO)

ro

06 Oct, 2024 14:31 190 Marime text
 
foto: Unsplash
Delta Dunării, un ecosistem de o frumusețe rară și o biodiversitate unică, a fost surprinsă în 2013 de satelitul de observare a Pământului al NASA.

Această regiune, recunoscută ca patrimoniu natural, se confruntă cu provocări majore cauzate de schimbările climatice globale. Fenomene precum secetele prelungite și creșterea nivelului mării amenință nu doar specii vitale, ci și habitate esențiale pentru viața sălbatică.
sursa foto: Fcaebook/U.S. Embassy Bucharest
Impactul acestor schimbări este atât de profund încât poate fi observat chiar din spațiu, subliniind importanța urgentă a protejării acestui colț de natură.


Iată postarea de pe pagina de socializare U.S. Embassy Bucharest:

Delta Dunării, surprinsă de satelitul de observare a Pământului al NASA - National Aeronautics and Space Administration, în 2013.

La nivel global, schimbările climatice amenință importante specii vitale, habitate și ecosisteme. Delta Dunării nu reprezintă o excepţie. Consecinţele schimbărilor climatice, cum ar fi perioadele de secetă prelungită și creșterea nivelului mării, au un impact semnificativ asupra biodiversităţii unice a Deltei Dunării, iar acest fapt este vizibil din spațiu. 



Citește și:

Documentarul lui Charlie Ottley despre Delta Dunării rulează în Londra. Jurnalistul britanic, oaspetele de seamă al Ambasadei României în Regatul Unit
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii