Şcoala Dulceşti va fi extinsă şi reabilitată
Şcoala Dulceşti va fi extinsă şi reabilitatăProiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 3 - „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul Major de Intervenţie 3.4 - „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă". Valoarea totală a proiectului este de 6.609.531 lei, din care 3.956.237,48 lei reprezintă valoarea eligibilă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Contribuţia financiară a Uniunii Europene la acest proiect este de 3.362.801,85 lei, 514.310,87 lei urmând a fi alocaţi din bugetul naţional, 2.192.418,28 lei reprezentând contribuţia beneficiarului.
Investiţiile la Şcoala Dulceşti vor cuprinde două direcţii de acţiune: lucrările de extindere şi lucrările de reabilitare.
Lucrările de extindere includ crearea a trei săli de clasă, din care un laborator de fizică-chimie, a unei cancelarii, a unui hol, a unei magazii pentru materiale didactice şi pentru depozitarea echipamentelor de curăţenie, a cinci grupuri sanitare (elevi, cadre didactice şi elevi cu dizabilităţi locomotorii), precum şi construirea a două accese. Finisajele interioare vor consta în montarea de gresie (antiderapantă în laboratorul de fizică-chimie), parchet rezistent la apă, placare cu lambriu, faianţă ceramică porţelanată în băi şi tavane casetate false. De asemenea, vor fi realizate lucrări pentru instalaţii electrice, sanitare şi termice, precum şi finisajele exterioare. Încălzirea se va realiza prin convectoare electrice.
Teren multifuncţional şi dotări IT
Această etapă a proiectului va include dotarea completă a sălilor de clasă, a laboratorului de fizică-chimie, a cancelariei, dotarea cu echipamente IT, precum şi construirea unui teren de sport multifuncţional.
Reabilitarea corpului existent al Şcolii Dulceşti va consta în dezafectarea acoperişului din ţiglă, a şarpantei şi a planşeului, demolarea părţii superioare a zidurilor exterioare şi interioare, decopertarea tencuielilor vechi, execuţia unei tencuieli armate a zidurilor şi a unei centuri din beton armat, realizarea unui nou planşeu şi învelirea cu ţiglă metalică. De asemenea, această etapă include înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare cu profile din PVC şi geam termopan, realizarea încălzirii prin convectoare electrice, montarea de tavane casetate şi corpuri de iluminat.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cei 144 de elevi care învaţă în Şcoala Dulceşti. Reprezentanţii Primăriei 23 August au precizat că, pe parcursul efectuării lucrărilor, procesul didactic nu va fi afectat. Durata implementării proiectului va fi de 18 luni.
La lansarea proiectului a participat şi inspectorul general şcolar Aliss Andreescu. „Mă bucur să fiu la o astfel de activitate. Salut acest proiect şi urez tuturor factorilor implicaţi să-şi atingă obiectivele propuse", a declarat Aliss Andrescu, încântată de investiţiile ce se realizează în comuna 23 August.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- dana 06 Apr, 2011 08:43 FELICITARI dle. PRIMAR !!!!!!!!! LE MERITI IMPREUNA CU ECHIPA TA !!!!