Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța, cu un pas mai aproape de reabilitare

ro

28 Oct, 2024 11:22 204 Marime text

Sala de clasă, Sursa foto: Pexels
 
  •  Contractul de finanțare pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța a fost semnat
 
Săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța, un proiect esențial pentru siguranța și modernizarea infrastructurii educaționale locale. Obiectivul principal al proiectului este consolidarea seismică a clădirii, îmbunătățirea performanței energetice și asigurarea unui mediu sigur și modern pentru elevi și profesori.
 
Construită în 1981, clădirea de tip P+3 etaje prezintă un grad avansat de uzură fizică, subliniind necesitatea urgentă a reabilitării. Fondurile alocate acoperă investiții pentru consolidarea seismică, creșterea eficienței energetice și lucrări de reabilitare și modernizare completă, precizează Primăria Constanța.
 
Proiectul beneficiază de finanțare europeană și locală, prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat, Subprogramul dedicat proiectării și execuției lucrărilor pentru clădirile de interes și utilitate publică. În completarea fondurilor de la bugetul de stat, Municipiul Constanța asigură finanțarea pentru cheltuielile necesare implementării reabilitării.
 
Principalele lucrări de reabilitare includ: consolidarea clădirii, pentru a respecta noile standarde de siguranță; izolarea termică a pereților exteriori și înlocuirea tâmplăriei, pentru eficiență energetică și reducerea consumului; crearea și adaptarea intrărilor pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și alte măsuri de dezvoltare durabilă; modernizarea sistemului de iluminat interior, îmbunătățirea performanței energetice a instalațiilor termice și sanitare, înlocuirea sistemului electric și alte intervenții necesare, mai transmite sursa citată.
 
Proiectul a parcurs o etapă procedurală complexă, care a inclus documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, obținerea autorizației de construire, elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a avizelor de specialitate. Toate acestea au condus la emiterea autorizației de construire nr. 298 pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza”, situată pe strada Solidarității nr. 8.
 
Reabilitarea unității de învățământ reprezintă un pas important în asigurarea unui mediu educațional sigur și modern pentru elevii și cadrele didactice din Constanța, contribuind la obiectivele de durabilitate și eficiență energetică ale municipiului.


Citește și:
Lucrări de reabilitare la alte 22 de unități de învățământ din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii