Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:51 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoate din conturi câteva milioane de euro ExxonMobil caută o firmă care va obţine avize şi autorizaţii pentru exploatarea platformei Neptun din Marea Neagră (document)

ro

18 Nov, 2017 00:00 3714 Marime text

Titularii proiectului „Neptun - zona de apă adâncă“ (ExxonMobil - operator şi OMV Petrom) continuă investiţiile în activităţi tehnice şi de evaluare în scopul finalizării conceptului tehnic pentru potenţiala dezvoltare a primei producţii de gaze naturale în apele de mare adâncime din zona românească a Mării Negre.
 
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti anunţă organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii profesionale de evaluare a impactului asupra mediului, sprijin pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, precum şi studii iniţiale de mediu pentru proiectul Neptun - Zona de Apă Adâncă“, în valoare estimată cuprinsă între 670.000 şi 8.110.000 de euro.
 
Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19.12.2017, ora 16.00. Ofertele vor fi deschise pe data de 16.01.2018, ora 18.00. Potrivit anunţului publicat pe licitatiapublica.ro, se va încheia un acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durată de 36 de luni. Nu se solicită garanţie de participare pentru această procedură. Garanţia de bună execuţie pentru fiecare contract subsecvent reprezintă 10% din valoarea acestora, fără TVA, aşa cum este stabilită această valoare în acordul-cadru şi în contractele subsecvente.
 
Obiectivul acordului-cadru este de a stabili termenii, condiţiile şi preţurile unitare cu un operator economic pentru a permite entităţii contractante să atribuie contracte subsecvente în vederea realizării şi managementului serviciilor profesionale şi de suport tehnic de mediu, reglementare şi socio-economice (ER&S), pentru a sprijini proiectul „Neptun - zona de apă adâncă“ în etapele de planificare şi proiectare, incluzând: elaborarea de studii de mediu şi a documentaţiei necesare aplicaţiilor pentru obţinerea autorizaţiilor necesare realizării proiectului; asistenţă pe parcursul procesului de evaluare a impactului asupra mediului, inclusiv procedura de evaluare a mediului prin pregătirea raportului de mediu, pregătirea evaluării adecvate cu includerea cerinţelor pentru obţinerea avizului Natura 2000 (Supporting the Contracting Entity throughout the Romanian Environmental Assessment Process, including the Environmental Assessment Procedure through Environmental Report Preparation Appropriate Assessment Preparation with Inclusion of Requirements to Support Natura 2000 Endorsement); pregătirea planurilor şi a programelor de atenuare relevante (Preparation of Relevant Mitigation Plans and Programs); participarea la consultările publice (Participation in Public Consultation); asistenţă în abordarea comentariilor şi a întrebărilor venite din partea autorităţilor competente; suport pentru entitatea contractantă în eforturile de a obţine autorizaţia de construire. Operatorul economic selectat va trebui să finalizeze activităţile necesare evaluării impactului asupra mediului şi studiilor iniţiale de mediu pentru proiectul „Neptun - zona de apă adâncă“.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu rol de decizie la nivelul entităţii contractante şi al furnizorilor de servicii auxiliare, precum şi persoanele implicate în această procedură sunt: Richard Tasker - director general ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti, Alin Stirbu - director adjunct ExxonMobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti; Katarina Grzincic - administrator procedură - ExxonMobil Global Services - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii;
Daniel Muscalu - Integrate Investment - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii; Violeta Simionescu - Integrate Investment - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii. 

Ce prevede proiectul „Neptun - zona de apă adâncă“ 

Proiectul prevede proiectarea şi construcţia de gazoducte, platforme maritime şi alte instalaţii necesare extragerii gazelor naturale din perimetrul Neptun al Mării Negre. În cadrul acestuia se vor proiecta şi executa mai multe instalaţii, cum ar fi un sistem de gazoducte ce include o conductă de 154 de kilometri din oţel carbon acoperit cu ciment, care să transporte gazele de la platforma off-shore într-o locaţie apropiată ţărmului, un sistem de cabluri de fibră optică de 160 de kilometri, care să asigure comunicaţiile între platforma off-shore, o staţie de măsurare a gazelor, o cameră centrală de control şi o platformă pentru apă de mică adâncime, care să găzduiască facilităţile necesare pentru funcţionarea a zece puţuri submarine în perimetrele Pelican şi Domino, în vederea pregătirii gazelor naturale pentru transportul la ţărm. Dacă exploatarea de gaze din perimetrul Neptun se va dovedi fezabilă, decizia finală de investiţie ar putea să fie luată până la sfârşitul anului viitor, iar gazele ar putea ajunge cel mai devreme pe piaţă în 2020.

Exxonmobil Sucursala Bucureşti, în datele Registrului Comerţului  

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Bucureşti. Reprezentantul societăţii este Richard Henry Tasker, născut pe 16.05.1961, în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Activitatea principală a societăţii constă în extracţia petrolului brut.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul publicat de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti.
 
Citeşte şi:
 
Liber la identificarea muniţiei şi a pieselor de artilerie din Marea Neagră. ExxonMobil şi OMV Petrom, undă verde de la APM (document)
 


Cercetări la adâncimi mari ExxonMobil şi OMV Petrom caută muniţia neexplodată pe traseul conductei pentru gaze din Marea Neagră (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii