Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scolile vor avea fatade noi

ro

06 May, 2003 00:00 812 Marime text

Reparatii in unitatile de invatamant

Pana in acest moment au fost renovate fatadele a 81 de scoli, licee si gradinite, restul urmand sa fie reparate in maximum doi ani # In acest an, RAEDPP Constanta va investi 2 miliarde lei pentru repararea fatadelor a 17 unitati scolare * Se lucreaza la ofertele pentru contractele de executie * In functie de costurile de executie pentru repararea fatadelor unitatilor de invatamant propuse, se va decide daca numarul cladirilor care vor beneficia de reparatii va fi marit sau micsorat * Pentru reparatiile curente s-au alocat de la bugetul regiei constantene aproximativ 26,8 miliarde lei, fiind programate pentru reparatii si renovari 66 de scoli * In urmatoarele doua saptamani, se va incheia si contorizarea pentru apa * Toate reparatiile se vor incheia in luna septembrie

Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat (RAEDPP) va investi, in acest an, 2 miliarde lei pentru repararea fatadelor a 17 unitati scolare din Constanta. La acestea se adauga corpurile de cladire care vor fi vopsite si reparate. Din cele 119 unitati scolare care intra sub coordonarea Directiei de Invatamant din cadrul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat, pana in acest moment, au fost renovate fatadele la un numar de 81 de scoli, licee si gradinite, restul urmand sa fie reparate in maximum doi ani. In prima faza vor fi renovate fatadele corpului de cladire si cantinei de la Grupul Scolar Auto, de la Grupul Scolar CFR, caminul, atelierul si sala de sport de la Liceul de Marina, de la Grupul Scolar Agricol Palas, sala de sport de la Liceul Teoretic "Decebal", de la Liceul cu Program Sportiv, de la Grupul Scolar "Emil Palade" si de la Liceul Teoretic "Ovidius". De asemenea, vor mai fi vopsite si renovate fatadele corpurilor de cladire de la Scoala numarul 17 si de la gradinitele 4, 14, 16, 31, 34, 36 si 49. Aceste unitati scolare au fost propuse pentru repararea fatadelor si, in functie de costurile de executie, se va decide daca numarul cladirilor care vor beneficia de reparatii va fi marit sau micsorat. Conform declaratiei directorului din cadrul sectorului Invatamant de la Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat, Ovidiu Tanase, in acest moment, se lucreaza la ofertele pentru contractele de executie, iar pana la inceperea anului scolar 2003/2004, adica pana la 14 septembrie, fatadele celor 17 unitati scolare vor fi renovate.

Reparatii in scoli

Pentru reparatiile curente s-au alocat de la bugetul regiei constantene aproximativ 26,8 miliarde lei, fiind programate pentru reparatii si renovari 66 de unitati scolare. Ovidiu Tanase, directorul Directiei de Invatamant a RAEDPP, a precizat ca in cazul multora dintre acestea reparatiile au fost finalizate. De asemenea, au fost facute reparatii la mobilierul scolar, acolo unde era cazul, fiind investiti in aceasta activitate peste 1,1 miliarde lei. Astfel, au fost reparate 168 de pupitre duble, 450 individuale, 30 mese de laborator si 846 de scaune. Pe langa acestea, au fost intocmite blaturile de lemn pentru mobilierul scolar. Scolile au primit din partea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat materiale pentru curatenie, iar la inceputul saptamanii viitoare vor fi distribuite rechizite scolare si furnituri pentru birouri. In urmatoarele doua saptamani se va incheia si contorizarea pentru apa, ultimele aparate pentru inregistrarea consumului de apa pe care il au unitatile scolare urmand sa fie instalate la camine liceelor si grupurilor scolare. Ovidiu Tanase a mentionat ca, in aceasta perioada, vor fi demarate lucrarile pentru instalarea centralelor termice in trei gradinite si o scoala, acestea fiind singurele in care incalzirea se face pe baza lemne. Astfel, vor fi instalate centrale termice la Scoala numarul 20 si la gradinitele 13, 31 si 37. Toate reparatiile, atat cele capitale, cat si cele anuale, la cele 66 de unitati scolare si instalarea centralelor termice la cele patru se vor incheia in luna septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii