Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 07 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se blochează traficul auto pe strada Ion Rațiu din municipiul Constanța! Iată perioada

ro

07 Sep, 2024 16:25 181 Marime text

 foto: Freepick
 În perioada 09 septembrie 2024 - ora 08:00, până pe 16 septembrie 2024 - ora 20:00, traficul rutier de pe strada Ion Rațiu, între Bulevardul Mamaia și Strada Unirii din municipiul Constanța, va fi restricționat complet.

Această măsură este necesară pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a colectorului de preluare a apelor uzate menajere din zonă. Pe traseul colectorului cu dimensiunea de 900X1350 mm, cu o vechime de peste 70 ani, au apărut mai multe surpări ale asfaltului pe strada Ion Rațiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că ovoidul este prăbușit pe o lungime de aproximativ 12 metri, înlocuirea acestuia fiind necesară a se realiza în regim de urgență. Sistemul care transportă apele menajere către stația de pompare Ion Rațiu și mai departe către stația de epurare Constanța Nord, colectează apele uzate din zonele Spitalul Militar, Universitate, și Faleză Nord. 

Având în vedere numărul mare de consumatori deserviți, s-a luat decizia realizării lucrărilor în regim de urgență, pentru a asigura funcționalitatea la parametrii necesari în cel mai scurt timp. Pentru că ovoidul este pozat la o adâncime de aproximativ 9 metri, dar și faptul că segmentele distruse vor fi înlocuite în totalitate, remedierea avariei se impune a se realiza prin săpătură deschisă.

Măsurile de siguranță au fost luate în coordonare cu autoritățile locale pentru a asigura atât securitatea muncitorilor, cât și fluidizarea traficului pe străzile adiacente, în perioada lucrărilor. Zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Înlocuirea acestor tronsoane de ovoid, care au o vechime de peste 70 de ani și nu mai respectă cerințele tehnologice actuale, va contribui la îmbunătățirea siguranței și funcționalității sistemului de canalizare.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat participanților la trafic din zonă și îi asigurăm că echipele de lucru depun toate eforturile pentru a finaliza intervențiile cât mai rapid, astfel încât traficul să fie reluat în condiții optime și într-un timp cât mai scurt.

Abonații din zonă nu vor fi afectați de întreruperea furnizării apei pe parcursul acestui proces.
 


Vă mulțumim pentru înțelegere!- transmite RAJA SA. 

 

Citește și:

RAJA ConstanțaPe strada Baba Novac se continuă lucrările în regim non-stop! (FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii