Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Angajații semnează o decizie de mărire a salariului și una privind șomajul tehnic

ro

30 May, 2024 17:00 1267 Marime text
 
 
  • Laurențiu Gobeajă a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că, în prezent, salariații „semnează două decizii, una de majorare a salariului, ca urmare a introducerii sporului de vechime în salariu și a altor beneficii și prin majorarea cu 200 de lei și o altă decizie de suspendare a contractului individual de muncă fără încetare raport de muncă, ca urmare a încetării sau suspendării temporare a activității angajatorului, adică șomajul tehnic“.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța vor analiza, peste câteva zile, cererea companiei Damen Holding B.V., cu sediul în Țările de Jos, privind intrarea în faliment a Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia)!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, ședința de judecată a fost programată pentru data de 14 iunie 2024, ora 10.00.
 
Potrivit liderului de sindicat din cadrul Damen Mangalia, Laurențiu Gobeajă, s-a primit notificarea scrisă privind decizia angajatorului de a întrerupe temporar activitatea pentru perioada 3 iunie - 31 decembrie 2024, pentru aproximativ 70 % din numărul total de angajați.
 
Tot Laurențiu Gobeajă a mai declarat joi, 30 mai 2024, pentru ZIUA de Constanța, că, în prezent, salariații „semnează două decizii, una de majorare a salariului, ca urmare a introducerii sporului de vechime în salariu și a altor beneficii și prin majorarea cu 200 de lei și o altă decizie de suspendare a contractului individual de muncă fără încetare raport de muncă, ca urmare a încetării sau suspendării temporare a activității angajatorului, adică șomajul tehnic“.
 

„Ne-am dori și noi ca o astfel de situație să fie un coșmar și să se schimbe de la o zi la alta și astăzi fie o altă zi și o altă situație! Dar nu este așa! Situația nu este rezolvabilă de pe o zi pe alta. În momentul acesta salariații semnează două decizii, una de majorare a salariului, ca urmare a intraducerii sporului de vechime în salariu și a altor beneficii și prin majorarea cu 200 de lei și o altă decizie de suspendare a contractului individual de muncă fără încetare acord de muncă, ca urmare a încetării sau suspendării temporare a activității angajatorului, adică șomajul tehnic. (...) Sperăm ca totul să se clarifice! Acționarii și angajatorul, toate părțile implicate, să găsească soluții de redresare a șantierului. Este posibil. Nu este ceva atât de grav încât să nu aibă soluții“, a mai declarat Laurențiu Gobeajă.

 
Despre Damen Shipyards Mangalia SA
 
Compania Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
Din directorat fac parte Liana Laura Constantin, Jape Pravin Suresh și Sofien Lamiri (președinte).
 
În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
 
Șantierul Naval 2 Mai SA este controlat de Ministerul Economiei, cu 93.88781 %, De o Listă Persoane Fizice, cu 5.92 %, dar și Persoane Juridice, cu 0.19 %.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Laurențiu Gobeajă, lider de sindicat - „Această știre reprezintă un șoc!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii