Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se încarcă cardurile de alimente mâine, 15 octombrie 2024

ro

14 Oct, 2024 13:04 186 Marime text
Ministrul Adrian Câciu, Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

 
Mâine, 15 octombrie 2024, se alimentează cardurile sociale, cunoscute și ca tichete sociale. Peste 2,6 milioane de români primesc o nouă tranșă de vouchere pentru alimente în valoare de 250 de lei, a anunțat Adrian Câciu, Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

 "Peste 2,6 milioane de români vor beneficia în luna octombrie de o nouă tranşă de 250 lei pentru cumpărarea de alimente. Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 15 octombrie”, a scris ministrul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.


Cine primește bani pe cardul social?

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, sprijinul acordat de Guvernul României se adresează persoanelor vulnerabile din următoarele categorii sociale:

- Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

-Persoanele, copii şi adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

-Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

-Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

-Familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

-Persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.


În anul 2024, sprijinul material în valoare de 250 de lei s-a acordat o dată la 2 luni, în lunile februarie, aprilie, iunie și august, pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau mese calde.

Prin intermediul cardurilor sociale nu se pot cumpăra băuturi alcoolice sau țigări.

Sumele disponibile pe cardurile sociale sunt valabile 12 luni de l a data încărcării lor.

Programul "Sprijin pentru România" va continua până în anul 2027, însă de anul viitor, din 2025, valoarea voucherelor se reduce la jumătate. În perioada 2025-2027, cardurile sociale vor avea o valoare nominală de 125 lei.

Citește și:
O nouă încărcare a cardurilor de alimente, din 15 octombrie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii