Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se introduc noi taxe pe autostrăzile din România. Ce spune șeful CNAIR

ro

03 Jun, 2024 22:01 1546 Marime text
foto: facebook.com Cristian Pistol, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a anunțat că o companie a depus astăzi o ofertă pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor care circulă pe rețeaua rutieră națională.

Vodafone România SA a depus singura ofertă pentru acest contract cu o valoare de maximum 224,68 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.



Iată anunțul făcut de Cristian Pistol:

A fost depusă astăzi o ofertă pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor care circulă pe rețeaua rutieră națională.

Contractul prevede atât servicii de dezvoltare și implementare a soluției informatice cât și furnizarea de echipamente software de bază.

VODAFONE ROMANIA SA a depus singura ofertă pentru acest contract cu o valoare de maximum 224,68 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

Durata contractului este de 84 luni din care 24 de luni pentru serviciile de dezvoltare şi implementare a soluţiei informatice și pentru furnizarea echipamentelor și a programelor.

Prin această investiție dorim să construim un nou sistem informatic integrat destinat gestionării tarifului de utilizare a infrastructurii rutiere, în conformitate cu prevederile UniuniEuropene.

Noul sistem de tarifare va îngloba atât un mod de tarifare bazat pe perioada de utilizare a infrastructurii rutiere (time based) pentru autoturisme, autobuze, autocare si autovehiculele de transportmarfă cu masa totala maxima autorizata (MTMA) ≤ 3,5 tone cât și un mod de tarifare în funcție de distanta parcursă (distance based) pentru autovehiculele de transport marfa cu MTMA> 3,5 tone.


Citește și:

InfotraficRestricții pe trafic pe A2 și A4 din județul Constanța. Vezi unde
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii