Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se remotorizează fregatele Marinei Militare! O colaborare începută acum cinci ani s-a încheiat cu succes

ro

07 Jun, 2022 16:33 1363 Marime text

Fregatele marinei, foto: Facebook/ Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - RomâniaInstitutul Național de Cercetare - Dezvoltare Turbomotoare COMOTI remotorizează fregatele Marinei Militare. 


O colaborare începută acum cinci ani între Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare, COMOTI și Statul Major al Forțelor Navale, tocmai s-a încheiat cu succes.


În cadrul unui proiect național de cercetare - dezvoltare de tip soluții și în parteneriat cu o firmă canadiană de prestigiu, COMOTI a cercetat, a dezvoltat, a instalat și a testat cu succes un nou grup de propulsie navală de tip GPN-T22_ST40M, folosind o tehnologie de ultimă generație menită a înlocui vechiul sistem de propulsie pentru marș al fregatelor bazat pe motoare uzate moral și fizic, scoase din producție, energofage și a căror #costuri de întreținere erau uriașe., anunță Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - România. 


Acest lucru reprezintă unul dintre cele mai mari transferuri de tehnologie făcute către un beneficiar #român.


Fregatele Marinei Militare propulsate de noul sistem sunt, începând de acum, mai rapide, mai eficiente, putând astfel îndeplini cu succes sarcinile ce le revin în cadrul parteneriatelor internaționale., a mai menționat sursa citată.


România trebuie să dispună de o forță #navală bine structurată și credibilă, cu o putere combativă pe măsura responsabilităților ce-i revin la mare și fluviu, puterea maritimă a țării noastre fiind un factor de o importanță vitală, mai ales în actualul context geopolitic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii