Se scumpește carnea de porc! Cât va ajunge să coste de Crăciun
Se scumpește carnea de porc! Cât va ajunge să coste de CrăciunPreședintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc a precizat că este posibil să existe o creștere a prețului undeva între 10 și 15% după mijlocul lunii noiembrie.
Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru carnea de porc, în contextul importurilor masive. De Crăciun, ca în fiecare an, va fi o cerere mai mare la carnea de porc, cei din industrie se aşteaptă ca pe fondul acestei cereri, preţurile să crească și ele cu aproximativ 15%.„Ca atare, ca și anul trecut și ca și în ultimii 7 ani de când ne zbatem în această problemă a pestei porcine africane, se va apela în mod clar la importuri și la importuri masive, pentru că pur și simplu în România nu există posibilitatea de acoperire a acestei cereri și ca atare ne așteptăm, eu mă refer la cifrele de anul trecut, este foarte posibil să se întâmple, la fel și în acest an.
Deci este posibil să existe o creștere a prețului undeva între 10 și 15% după mijlocul lunii noiembrie”, a explicat Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc, la Antena 3.
În piețe, prețul actual al mușchiulețului de porc este de aproximativ 45 de lei pe kilogram, pulpa de porc costă între 25 și 30 de lei, iar cotletul depășește adesea 30 de lei pe kilogram. Se preconizează că aceste prețuri vor crește începând cu 15 noiembrie, pe fondul unei cereri crescute din partea consumatorilor care se pregătesc pentru sărbători.
Citește și:
Prețurile au explodat în Europa și România. Coșul de cumpărături e mult mai scump!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp