Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 16 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SEAS 2024 - Weekend plin în mini vacanță. Muzică bună și reprezentații la Grădina Tomis și la Teatrul de Vară Soveja (FOTO)

ro

16 Aug, 2024 14:31 181 Marime text
Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța




 
  • În acest weekend, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce la Constanța, pe lângă Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, trupele teatrelor din Timișoara, Ploiești și Bacău, care vor da reprezentații la Grădina Tomis și la Teatrul de Vară Soveja. 
 
 
Astăzi, vineri, 16 august 2024, de la ora 21:00, la Grădina Tomis, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara vine cu „Adevărul” de Florian Zeller, regia Radu Iacoban. 
 
Este o poveste foarte simplă despre un infidel într-o lume de infideli, despre un mincinos într-o lume de mincinoși. Personajul principal, pe cât de afemeiat, pe atât de guraliv și de blufeur, este obsedat – culmea, am zice – de adevăr. Un spectacol care, într-un registru comic, ne va face să ne gândim câte nuanțe de gri încap între minciună și adevăr și cum ni se modifică percepția asupra faptelor noastre și ale altora.
 
Sâmbătă, 17 august 2024, de la aceeași oră, 21:00, dar la Teatrul de Vară Soveja, trupa Teatrului „Toma Caragiu" Ploiești aduce în fața publicului de la Constanța „O idee genială” de Sébastien Castro, regia Paul Chiribuță, o comedie plină de încurcături, care provoacă la o reflecție subtila asupra încrederii în relațiile de cuplu.
 
Este povestea lui Arnaud și Marion, un cuplu aflat în căutarea unui nou apartament, care apelează la ajutorul lui Cedric, un agent imobiliar șarmant, ce trezește în Arnaud suspiciunea infidelității partenerei lui. În scenă apare și o sosie și, dacă nu era de ajuns, autorul plusează și cu un geamăn, care sporește gradul de confuzie și de comic.
 
Duminică, 18 august, ne întorcem la Grădina Tomis, unde, tot la ora 21:00 publicul constănțean și turiștii aflați pe litoral în mini-vacanță sunt invitați la „O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)” de Jon Brittain, traducerea Bogdan Budeș, regia Horia Suru.
 
Spectacolul este un musical multipremiat care explorează povestea emoționantă a Sarei Toma. Cu umor și sensibilitate, spectacolul dezvăluie realitatea complexă și tulburătoare a luptei cu depresia, care se ascunde adesea în spatele „măștilor fericite”. Prin muzică și dialoguri captivante, publicul este invitat să reflecteze asupra naturii efemere a fericirii și a complexității emoțiilor umane. „Într-o societate în care fericirea pare a fi obiectivul suprem, povestea noastră explorează curajos și sincer aspecte mai puțin evidente ale existenței noastre - complexitatea tristeții, dar și celebrarea rezilienței și a puterii umane de a face față dificultăților", spune regizorul Horia Suru.
 
Tot în acest weekend, după spectacolul dat de Ziua Marinei, la răsăritul soarelui, Corul de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va da încă două reprezentații: „Ritualuri” în această seară, la ora 21:00, la Zoom Beach, și „ULTRAsunete” – mâine, la Delfinariu, de la ora 19:00, alături de frumoșii și îndrăgiții delfini.
 
 
Citește și
Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, maraton de spectacole la Constanța, în cadrul SEAS (GALERIE FOTO)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii