Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul General al NATO, şocat de tentativa de asasinat asupra lui Trump- „Condamn atacul“

ro

14 Jul, 2024 13:03 295 Marime text

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a reacționat ferm la tentativa de asasinare a președintelui Trump, exprimându-și șocul și dorința sinceră pentru însănătoșirea rapidă a acestuia. El a subliniat că condamnă categoric atacul, afirmând că violența politică nu are loc în democrațiile noastre.

"Sunt şocat de tentativa de asasinare a preşedintelui Trump. Îi doresc însănătoşire grabnică", a scris el pe platforma X.

"Condamn atacul. Violenţa politică nu îşi are locul în democraţiile noastre. Aliaţii NATO sunt uniţi pentru a ne apăra libertatea şi valorile", a  mai punctat Stoltenberg.

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei, scriu AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător şi un spectator au fost ucişi, iar o altă persoană a fost rănită în stare gravă, potrivit presei americane, citând autorităţile judiciare locale.

 



Citește și:

Mesaj de la Iohannis, după atacul asupra lui Trump„Violenţa şi agresivitatea nu sunt atribute ale vreunei democraţii“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii