Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretele bagajului perfect Află ce poți aduce în România fără să achiți taxe vamale

ro

09 Aug, 2024 09:39 391 Marime text
Frontiera - bagaje. Sursa foto - Politia de Frontiera
  • Pentru persoanele care se întorc dintr-un stat membru UE nu se efectuează control vamal și nu se întocmesc formalități vamale pentru bunurile cu statut unional.
  • Cu privire la produsele accizabile, turiștii pot aduce în România 800 țigarete, 400 țigări de foi, 200 trabucuri, 1 kg tutun de fumat.
  • De asemenea, pot introduce în România băuturi alcoolice: 10 litri băuturi spirtoase, 20 litri produse intermediare, 90 litri vin, 110 litri bere.
 
Introducerea de mărfuri în România este supusă unor reglementări stricte cuprinse în normele naționale și europene. Cu toate acestea, există prevederi care permit aducerea anumitor bunuri fără plata unor taxe sau îndeplinirea unor formalități suplimentare.
 
Aceste norme variază în funcție de țara din care vine turistul, fie dintr-un stat membru al Uniunii Europene, fie dintr-o țară terță.
 
Pentru persoanele care se întorc dintr-un stat membru UE nu se efectuează control vamal și nu se întocmesc formalități vamale pentru bunurile cu statut unional.
 
Cu privire la produsele accizabile, turiștii pot aduce în România următoarele bunuri:
 
- Tutun: 800 țigarete, 400 țigări de foi, 200 trabucuri, 1 kg tutun de fumat;
 - Băuturi alcoolice: 10 litri băuturi spirtoase, 20 litri produse intermediare, 90 litri vin, 110 litri bere.
 
Cantitățile ce depășesc aceste limite pot fi considerate ca fiind destinate uzului comercial, necesitând respectarea prevederilor legale în materie de comerț.
 
Pentru persoanele care se întorc dintr-un stat non-UE, este obligatorie declararea și prezentarea bunurilor la autoritatea vamală. Astfel, sunt admise fără plata taxelor vamale, cu condiția să fie pentru uz personal sau cadouri:
 
Obiecte de uz personal necesare pentru călătorie:

 -  Echipamente sportive;
 - Produse din tutun (în funcție de modalitatea de transport): 40 țigarete (alte mijloace decât transportul aerian); 200 țigarete (transport aerian); 100 cigarillos, 50 trabucuri, sau 250 g tutun de fumat;
- Băuturi alcoolice: 1 litru alcool și băuturi alcoolice cu concentrație peste 22% sau alcool etilic nedenaturat de 80%; 2 litri alcool și băuturi alcoolice cu concentrație sub 22%; 4 litri vin și 16 litri bere, scrie Legal Badger.

De asemenea, pot aduce alte bunuri în limita a 430 euro pentru transport aerian/maritim sau 300 euro pentru alte mijloace, carburant în limita rezervorului standard plus 10 litri în rezervor portabil.
 
Pentru bunurile ce depășesc aceste limite se aplică taxe vamale, TVA (19%) și accize. De asemenea, se aplică o taxă forfetară de 2,5% pentru bunuri a căror valoare globală nu depășește 700 euro pe călător.
 
Persoanele sub 17 ani nu beneficiază de scutiri pentru produse din tutun și alcool. Importul repetat al bunurilor scutite poate fi considerat import în scop comercial. Introducerea speciilor de floră și faună sălbatică necesită certificate CITES.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Peste jumătate de milion de verificări cu aplicația eDAC de la operaționalizare. Mai mulți minori și persoane cu nereguli depistate doar în ultima săptămână


Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu sisteme de scanare cu raze X pentru inspectarea mărfurilor care intră în țară



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii