Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:07 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Securitatea cibernetică- specializare nouă, prima din România, la Universitatea Maritimă Constanța (FOTO)

ro

20 Jun, 2023 20:18 1835 Marime text
 

Participanții la Conferința „Black Sea Cyber Security”, organizată în aceste zile, la Constanța, au aflat că, începând din acest an Universitatea Maritimă Constanța va avea o nouă specializare, prima din România: Securitatea cibernetică

UMC a lansat, de altfel, încă din 2019 un masterat in Securitate cibernetică și managementul riscului, care continuă și astăzi cu succes, a precizat prorectorul UMC pe Cercetare și Inovare, Gabriel Raicu. 



La Universitatea Maritimă Constanța a început, marți, Conferința „Black Sea Cyber Security,  aflată la a șaptea ediție. Evenimentul este organizat împreună cu Colegiul European de Securitate și Apărare (European Security and Defence College) și, potrivit lui Gabriel Raicu, timp de trei zile vor fi abordate problematici de securitate cibernetică. De la politicile de securitate cibernetică, la decizii, la măsuri. De asemenea, va prezenta o serie de tehnologii, de companii și de realizări în acest domeniu, pentru a crea o lume mai sigură.

 „Și, în mod evident, focusul va fi pe zona maritimă. Vom fi concentrați și, cumva, orientați pe această zonă. Dar trebuie să ținem cont de specificul zonei maritime, care are această calitate de a distribui nu numai produse și mărfuri ci și de a împărțt eventuale riscuri și vulnerabilități”,  a explicat prorectorul UMC Gabriel Raicu. 

Participă zeci de invitați, specialiști în domeniu,  din România, Uniunea Europeană, SUA, Israel. „Avem așadar o prezență destul de puternică, atât de reprezentativă încât putem spune că se potrivește cu momentele complicate pe care România și restul Europei, al planetei, le parcurg în această perioadă”.

Prima ediție a „Black Sea Cyber Security Conference” a avut loc la UMC, în 2017, când Organizația Maritimă Internațională (IMO) a luat pentru prima dată în calcul Securitatea cibernetică în zona extinsă a întregii industrii maritime.

„Atunci ne-am pus problema de a crea capabilități de studiu și de cercetare, astfel încât în 2019 am lansat un masterat de securitate cibernetică și managementul riscului, care continuă cu mare succes și astăzi. Iar începând cu acest an, vă informăm că am deschis o specializare nouă de Securitate cibernetică, prima din România de acest fel”, a anunțat prorectorul Gabriel Raicu.


 Citește și: Cine îi furnizează energie electrică Universității Maritime din Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii