Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședinţă ordinară, 29 mai 2024, la CJ Constanța 13 proiecte nu au primit votul favorabil al aleșilor județeni. Iată care sunt acestea

ro

29 May, 2024 15:37 927 Marime text

 
  • Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 29 mai 2024, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota un număr de 41 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.
  • Dintre acestea, proiectul de hotărâre cu numărul 116, privind acordarea unor facilitati elevilor din judetul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, a fost retras de pe ordinea de zi.
  • Proiectul a fost inițiat în scopul susținerii accesului la educație, prin acordarea unor facilitati elevilor din judetul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu.
  • Acestea constau în decontarea sub formă de abonament, a cinci călătorii dus-întors/lună, în cadrul serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, conform unui comunicat al CJC.  
Totodată, următoarele 13 proiecte nu au primit votul favorabil al aleșilor locali, pentru a fi adoptate. Este vorba despre proiectul cu numărul 79 privind retragerea Unitatii Administrativ Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, proiectul cu numărul 94 privind declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al societății Drumuri Județene Constanța S.A, proiectul cu numărul 108 privind modificarea si completarea Actului Constitutiv al „Drumuri Judetene Constanta S.A.”,proiectul cu numărul 113 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF aferenti obiectivului: „Construire Centru multietnic de afaceri si turism Dobrogea”, proiecul cu numărul 124 privind modificarea Organigramei, Statelor de Functii si Regulamentului de Organizare si Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului Constanța, pentru anul 2024; proiectele cu numărul 127, 128, 130, 131, 132 și 133 ce privesc modificarea și completarea anexelor a șase hotârâri ale Consiliului Județean Constanța, în scopul susținerii procesului de dezinstituționalizare a serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități din cadrul DGASPC Constanța, proiectul cu numărul 135 privind darea în folosință gratuită Patriarhiei Romane - Arhiepiscopia Tomisului a imobilului situat în strada Nicolae Titulescu nr.17, Municipiul Constanta, proprietate privată a Județului Constanța.
 
Având în vedere creditele bugetare aprobate pe anul 2024, precum și solicitările unităților de învățământ special referitoare la acordarea burselor, Consiliul Județean Constanța vine în sprijinul copiilor care beneficiază de burse de merit, sociale și tehnologice din cadrul centrelor școlare pentru educație incluzivă aflate în subordinea CJC.

Astfel, primul proiect de hotărâre aprobat în ședința de astăzi a vizat suplimentarea de la bugetul judetului Constanta, pentru anul 2024, a cuantumului burselor acordate elevilor din cadrul CSEI “Albatros”, CSEI „Delfinul” și CSEI „Maria Montessori”. Până la finalul anului școlar 2023-2024, fiecare categorie de bursă va fi majorată cu valoarea de 60 lei/lună/elev.
 
De asemenea, Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” este singurul festival de muzică ușoară care a devenit, în timp, un brand românesc și un produs cultural reprezentativ pentru România. Pe de altă parte, Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular „Mamaia” este un festival de mare anvergură care poate descoperi și promova noi talente care să ducă mai departe tradițiile populare și să pună în valoare cântecul popular tradițional autentic. În scopul realizării acestor două evenimente de un real interes pentru comunitate, în ședința de astăzi a fost aprobat Protocolul de colaborare încheiat intre Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, U.A.T. Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța și Municipiul Constanța.
 
 Pentru două obiective de investiție, consilierii au aprobat astăzi indicatorii tehnico- economici. În cazul proiectului „Modernizare DJ 392: Vanatori- Pecineaga, L = 3,0 km, km 6+980- km 9+980”, faza Proiect Tehnic, a fost prevăzută o valoare totală a investiției ce se ridică la 10.805.092.11 lei (inclusiv TVA), având ca sursă de finanțare bugetul local și o durată de realizare a investiției de 10 luni calendaristice. De asemenea, indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare si dotare Palat Administrativ Constanța” redau o valoare totală a investiției de 54.396.866,88 lei cu TVA.
 
Tot astăzi a fost aprobat și proiectul „Reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene DJ226A Tronsonul DN22/Tariverde – Cogealac si DJ226B Tronsonul Cogealac – Gradina - Pantelimon DN2A/Crucea” și a cheltuielilor aferente. Traseul celor două drumuri asigură legătura între două drumuri naționale, respectiv intersecția cu DN2A între Gălbiori și Crucea și intersecția cu DN22 în localitatea Tariverde. Valoarea totală a investiției se ridică la 159.710.262,08 fără TVA.
 
Aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Limanu pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea bunului imobil DC 8, din domeniul public al UAT Comuna Limanu în domeniul public al U.A.T Județul Constanța, a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre aprobat în ședința de astăzi. Tronsonul de drum comunal ce face legătura între DJ 391-Limanu-DN39, reprezintă o variantă ocolitoare pentru traficul rutier dintre Negru Vodă spre stațiunile 2 Mai și Vama Veche, evitându-se astfel tranzitarea prin municipiul Mangalia. După preluare, acesta va fi încadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes județean și va fi declarat bun de uz și interes public județean.
 
Pe ordinea de zi s-au aflat și rectificări bugetare în cadrul a șapte instituții subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și în ceea ce privește bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Constanța, pe anul 2024.

 

„Vorbim despre rectificări între articole bugetare, fără a influența valoarea totală aprobată anterior, în cazul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Delfinul” Constanța, Muzeului de Artă Constanța, Directiei Generale de Evidență a Persoanelor Constanța și Teatrului pentru Copii si Tineret Constanța „Căluțul de Mare”. În scopul bunei funcționări, bugetul a fost suplimentat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cu suma de 10.921.430 lei, iar la Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cu suma de 1.559.700 lei.

Tot despre o majorare vorbim și în cazul Teatrului de Stat Constanța. Aceasta a fost realizată ca urmare a unei sponsorizări, suplimentând bugetul cu suma de 122.500 lei. Sponsorizarea a fost efectuată conform contractului de sponsorizare, care prevede aprobarea Acordului de parteneriat între PPC Energie SA și Teatrul de Stat Constanța, pentru organizarea în comun a proiectului cultural Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS)”, se arată în comunicat.

 
Nu în ultimul rând, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța a constat în majorarea acestuia cu suma de 6.985.930 lei, de la 860.285.280 lei, la 867.271.210 lei, modificare fundamentată pe baza analizei execuției bugetare, precum şi a propunerilor înaintate de instituțiile subordonate CJC.
 
Tot în ședința de astăzi a fost actualizat Devizul General pentru proiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu”, fiind stabilită o valoare totală a investiției de 8.224.751,09 lei cu TVA, din care construcții și montaj (C+M) reprezintă 6.095.860,55 lei cu TVA. Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul actualizează și completează hotărârile anterioare ale Consiliului Județean Constanța.
 
Un alt proiect dezbătut și aprobat a vizat aprobarea unei cereri de transfer a bunului imobil „Palat Administrativ”, situat pe Bulevardul Tomis nr. 51, Constanța, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța, în scopul reabilitării imobilului. Palatul Administrativ include o clădire de 2339 mp, evaluată la 38.933.170 lei, și un teren de 23.874 mp, evaluat la 62.002.360 lei, având o valoare totală de 100.935.530 lei.
 

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de aprobare a Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor al județului Constanta pe anul 2024. Planul are scopul de a clarifica sarcinile și atribuțiile tuturor factorilor implicați în gestionarea situațiilor de urgență, de a crea un cadru coerent de acțiune pentru prevenirea și gestionarea riscurilor și de a asigura un răspuns optim în caz de urgență. Proiectul poate fi accesat aici.
 
Ședința s-a ținut în format hibrid, fiind prezenți în total 37 de consilieri județeni
 
 
Citește și
 
Ședință CJ Constanța Mihai Lupu către Stelian Gima - „De ce nu vă dați demisia din funcția de vicepreședinte a CJC?” 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii