Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sefia Uniunii Cooperatiilor Mestesugaresti s-a adjudecat in spatele usilor baricadate

ro

27 Nov, 2009 02:05 2371 Marime text
Doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Uniunii Judeţene a Cooperaţiilor Meşteşugăreşti Constanţa (UJCM) nu au avut acces în sala unde avea loc prezentarea programelor şi votarea. În plus, nici reprezentanţii presei nu au putut asista, fără nicio explicaţie.

Ieri, UJCM Constanţa şi-a ales un nou preşedinte, după ce Calimente Moisi, de 72 de ani, şi-a încheiat mandatul. Pentru scaunul uniunii s-a dat mare bătălie, mai ales că în joc se pare că sunt, mai mult sau mai puţin oficial, şi câteva spaţii comerciale, nu doar funcţia.

Marele învingător a fost Ionică Voican, secretar până ieri al UJCM Constanţa, care l-a devansat pe Vlad Radu, preşedintele Cooperativei Tricotex.

Iniţial şi-au depus candidatura 11 persoane, doar că ieri, surpriză, două dintre acestea nu au fost nici primite în sală, iar din spatele uşilor nu a reuşit să răzbească nicio informaţie.

Daţi la o parte au fost Ştefan Giuglea, fost deputat, preşedintele Cooperativei „Artă şi meşteşug", şi Paul Ionescu, preşedintele Cooperativei Meşteşugăreşti „Electrotehnica".

Printre motivele invocate de cei care păzeau uşa s-a numărat faptul că Giuglea şi Ionescu nu sunt membri asociaţi ai UJCM Constanţa şi nu au dreptul să candideze. În plus, se pare că aceştia nu au plătit nici cotizaţia de 30 de lei pe lună. În schimb, Giuglea şi Ionescu susţin că ar fi vrut să plătească cotizaţia respectivă, dar că nu le-au fost acceptate cererile, iar că nu pot candida deoarece nu sunt membri asociaţi este doar o poveste, mai ales că „mafia corporatistă" le-a refuzat asocierea în UJCM Constanţa.

Cei doi au precizat că nu sunt primiţi în sală, pentru a-şi susţine programele propuse în faţa delegaţilor celor 40 de cooperative asociate la UJCM, din cauza faptului că ei chiar vor să facă reformă, să vină cu o schimbare.

Marele măr al discordiei se pare că nu este neapărat funcţia de preşedinte al UJCM, chiar dacă este destul de bănoasă, ci, potrivit lui Ştefan Giuglea, controlul asupra unor spaţii comerciale deţinute la ora actuală de uniune şi de pe urma cărora se câştigă bani frumoşi.

În ciuda nemulţumirilor, Ionică Voican este noul preşedinte. Totuşi, Giuglea şi Ionescu au declarat că se vor consulta cu un avocat şi vor depune contestaţie împotriva Comitetului Director care nu a permis şi prezenţa lor în rândul candidaţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cooperatorul suparat 27 Nov, 2009 11:23 Membrii cooperatori sustin anularea asa ziselor alegeri(adunare nestatutara) si actionarea lui Ionica Voican ,George Nacescu si “taticului “acestora Caliminte in judecata.Solicitam organizarea unui unui miting de protest la o data si locatie fixata cu toti membrii cooperatori! Poate acestor infractorii sus mentionati, le este frica de furiia celor multi, pe care i-au jegmanit o viata intreaga , pe care i-au dat afara de la lucru, vinzindu-le spatiile unde isi desfasurau activitatea cistigind o piine pentru ei si familiile lor. In vremuri tulburi de criza economica si financiara, aceasta mafie compusa din Ionica Voican, George Nacescu(marele bodygard) avindu-l in umbra pe cel care distrus cooperatia din Constanta ,Caliminte, vor sa distruga (SA FURE) ce a mai ramas din patrimoniul Cooperatiei Constantene, nicidecum sa reorganizeze , sa imbunatateasca, activitatea , conditiile de munca, atragerea de comenzi si investitii si marirea numarului de lucratori din acest domeniu. COOPERATORI, daca lasam sa se intimple asa ceva, si nu spunem stop mafiotilor(Ionic? Voican ,George N?cescu,Caliminte) putem sa punem Cruce pentru totdeauna acestei vechi activitati , cea de Cooperator !!!