Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful ANPC - „Este ilegal să se aşeze şezlonguri şi beach baruri pe plajele extinse“ (galerie foto)

ro

15 Jun, 2016 00:00 2993 Marime text
 

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat, ieri, deschiderea Comandamentului Litoral 2016. La eveniment au fost prezenţi Paul Silviu Anghel - preşedinte ANPC, Răzvan Adrian Florescu - vicepreşedinte ANPC, Cornel Radu - comisar-şef adjunct al CJPC Constanţa, Mohammad Murad -preşedintele FPTR, Nicolae Bucovală - preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Moroianu - preşedinte Patronatul Neptun-Olimp. Tot ieri, reprezentanţii ANPC au avut o întâlnire cu operatorii din turism şi o sesiune de consiliere a operatorilor economici ce desfăşoară activităţi comerciale în sezonul estival 2016.
 
Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ieri a fost activat Comandamentul Litoral 2016. În acest sens, au fost înfiinţate trei puncte de comandă. Acestea vor fi amenajate în Mamaia, la Costineşti şi la Neptun. Fiecare punct de comandă va avea câte trei echipe, din care vor face parte comisari detaşaţi din ţară, dar şi comisari ai CJPC Constanţa.
 
Comandamentul Litoral 2016 va funcţiona din 15 iunie până în septembrie, însă, în primele două săptămâni, agenţii economici vor fi consiliaţi şi îndrumaţi. De asemenea, şeful ANPC, Paul Silviu Anghel, a anunţat că vor fi făcute controale în urma oricărei reclamaţii primite de la cei aflaţi pe litoral.
 

„Începem comandamentul pe data de 15 iunie. O să îl avem în Mamaia, la Costineşti şi la Neptun şi va avea cam trei-patru echipe în fiecare punct. Se va merge pe consilierea agenţilor economici. În fiecare hotel vor fi afişate numerele de telefon ale comandamentelor. Odată cu 1 iulie, şi noi, şi operatorii vom fi pe baricade. Operatorii economici trebuie să înţeleagă faptul că nu mai tolerăm aberaţiile din trecut. Serviciile pe care le prestează operatorii economici trebuie să fie în conformitate cu legislaţia. Orice problemă apărută trebuie tratată în favoarea consumatorilor. Operatorii trebuie să se raporteze în mod european la consumatori. Încercăm să aducem consumatori pe litoralul românesc, să-i facem să înţeleagă că serviciile oferite sunt de calitate, să nu-i mai îndepărtăm către alte zone“, a declarat şeful ANPC, Paul Silviu Anghel.

Fără şezlonguri pe plajele extinse

Întrebat dacă operatorii economici au sau nu voie să amenajeze beach baruri şi să pună şezlonguri pe plajele extinse cu bani europeni, Paul Silviu Anghel a răspuns: „Este ilegal ca operatorii economici să aşeze şezlonguri şi beach baruri pe plajele extinse. Operatorii economici trebuie să respecte acest lucru. Acolo unde s-au extins plajele nu trebuie puse şezlonguri şi beach-baruri. Nu trebuie să ne certăm cu agentul economic, dar putem să-l reclamăm la numărul 021.9551. Vor exista şi numere de telefon pentru cele trei puncte ale Comandamentului Litoral 2016. Trebuie să-i facem pe operatori să înţeleagă că legea trebuie respectată. Pentru nerespectarea legii se impun sancţiuni în conformitate cu prevederile legale: de la 1.000 de lei la 10.000 de lei sau de la 5.000 de lei la 50.000 de lei. Dacă abaterile persistă, se poate ajunge până la suspendarea activităţii agentului economic“.
 
Totodată, preşedintele ANPC a ţinut să adauge că ori de câte ori vor exista reclamaţii la adresa operatorilor economici, inspectorii vor efectua controale. „Există o perioadă de consiliere de 15 zile a agenţilor economici, dar cel puţin o dată vom face controale în perioada asta. Ori de câte ori vor exista declaraţii, vom face controale. Dacă nu se respectă legea cu privire la porţiunile de plajă, se poate ajunge până la suspendarea activităţii. Sperăm ca anul acesta să fie sezon full, dar să nu mai rămână turişti la intrare şi să nu aibă loc de cazare“, a menţionat preşedintele Anghel.
 
Nicolae Bucovală - „Riscăm să dăm înapoi Uniunii Europene 180 de milioane de euro“
 
La rândul său, Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, şi-a exprimat indignarea faţă de modul în care se comportă operatorii economici, spunând că acest lucru poate atrage după sine pierderea unor bani europeni.
 

„Suntem nemulţumiţi de faptul că pe plajele extinse sunt deja şezlonguri, beach baruri şi umbrele. Nu există nicio posibilitate ca aceste plaje să fie închiriate. Ele nu produc şi nu trebuie să producă venituri pe o perioadă de cinci ani. Ele trebuie să fie libere, deoarece, în aceşti cinci ani, plajele sunt în garanţie. Dacă cineva va încălca acest acord cu Uniunea Europeană, riscăm să dăm înapoi cele 180 de milioane de euro“, a spus Nicolae Bucovală. Tot el a precizat că este nemulţumit de activitatea agenţilor economici de pe litoral. „Nu vrem să protejăm niciun agent economic care nu respectă legea“, a conchis Bucovală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii