Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Serviciile de ambulanță din România împlinesc astăzi 118 ani de activitate neîntreruptă, în sprijinul tuturor românilor

ro

28 Jul, 2024 14:06 163 Marime text

 
  • Aproximativ 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) și Serviciile Județene de Ambulanță (SAJ).
     
Duminică, pe 28 iulie 2024, marcăm împlinirea a 118 ani de la înființarea primului serviciu de ambulanță din România, printr-un eveniment public dedicat Zilei Naționale a Ambulanței, la care participă 60 de echipaje de ambulanță, într-o defilare spectacol organizată în Piața Sfatului din municipiul Brașov, cu sprijinul Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, transmite un comunicat din partea Ministerului Sănătății.

Aproximativ 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) și Serviciile Județene de Ambulanță (SAJ).

Ministrul Sănătății, Prof. Dr. Univ. Alexandru Rafila le-a mulțumit celor 10.000 de membri ai Sindicatului Ambulanța pentru curajul și profesionalismul de care dau dovadă în salvarea vieților omenești. De asemenea, ministrul a subliniat parteneriatul dintre minister și ambulanță pentru modernizarea parcului auto și pentru întărirea serviciilor de urgență, inclusiv prin crearea a 1.300 de noi posturi pentru serviciile de ambulanță.

„Ambulanța este pilonul principal al asistenței medicale prespitalicești, iar noi suntem dedicați să îmbunătățim condițiile de muncă și siguranța atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. De aceea, am transformat asistența medicală de urgență într-o direcție a ministerului și am înființat peste 1.300 de posturi noi în medicina de urgență, direcționate în special serviciilor de ambulanță„ a declarat ministrul Rafila. ”Trebuie să întărim capacitatea ministerului Sănătății în acest domeniu”, a subliniat acesta.

„Mǎ înclin cu respect în fața dumneavoastrǎ! Piața Sfatului din Brașov a fost plinǎ de emoție și de suflet! Am strâns mâinile colegilor de pe ambulanțǎ, mâini cu care au salvat sute și sute de mii de alte suflete! Voi sunteți sistemul integrat! După 118 ani de activitate neîntreruptă, ambulanța este în sine o instituție de încredere pentru români. Indiferent de forma de organizare, medicii și asistenții au fost și sunt prezenți în mijlocul oamenilor în momente limită, din datorie și profesionalism. Evenimentul de astăzi este mai mult decât o celebrare a dedicării echipajelor de ambulanță. Este un moment potrivit de a reflecta asupra provocărilor și schimbărilor necesare pentru îmbunătățirea serviciilor de urgență din România. Atât eu, cât și colegii mei din Ministerul Sănătății vă rămânem alături într-un parteneriat dedicat dezvoltării serviciului medical de urgență din toată țara”, a declarat secretarul de stat Dr. Alexandru Rogobete, prezent la festivitățile organizate în cinstea Ambulanței, în Piața Sfatului din Municipiul Brașov.


În cifre putem observa cel mai bine activitatea crucială a serviciilor de ambulanță din România. Numai anul trecut, peste 12.000 de specialiști din cadrul serviciilor de ambulanță au intervenit în 3 milioane de cazuri de urgență.

„La mulți ani Ambulanței din România!”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
28 iulie, Ziua Națională a Ambulanței. În această zi apăruse prima „Salvare'' din Bucureşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii