Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:02 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi importante de la IPJ Constanța pentru adolescenții și personalul unor centre de plasament din municipiu

ro

17 Aug, 2022 16:24 1373 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Polițiștii au discutat cu adolescenți și preadolescenți despre pericolele la care se expun fugind din centru, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor ori pentru a nu cădea în capcana de a comite chiar ei infracțiuni, la îndemnul „prietenilor” sau a anturajului nepotrivit.

Astăzi, 17 august 2022, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au stat de vorbă cu adolescenții și cu personalul unor centre de plasament din municipiul Constanța, oferind recomandări preventive în scopul prevenirii plecărilor voluntare neanunțate din centru.

„Este cunoscut faptul că adolescenții forțează permanent limitele autorității parentale, lăsând deoparte manifestările dorinței unei mai mari libertăți sau fluctuațiile stărilor dispoziționale ale acestora. Una dintre metodele prin care adolescenții aleg să se impună atenției părinților sau reprezentanților acestora este fuga de acasă ori din echivalentul lui «acas㻓, spun cei de la IPJ Constanța.


Polițiștii au discutat cu adolescenți și preadolescenți despre pericolele la care se expun fugind din centru, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor ori pentru a nu cădea în capcana de a comite chiar ei infracțiuni, la îndemnul „prietenilor” sau a anturajului nepotrivit.

„Dacă unii dintre ei credeau că atunci când ești minor poți face orice fără să fii pedepsit, au aflat că acest lucru este greșit și că răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani, că între 14 și 16 ani minorul răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ și că minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii“, au adăgat cei de la IPJ Constanța. 


De asemenea, polițiștii le-au vorbit copiilor despre riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise, traficul de persoane precum și despre importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță în mediul on-line.

„Consecințele răspunderii penale, riscul de a deveni victime ale infracțiunilor, precum și înțelegerea necesității respectării regulilor existente pentru protecția lor, toate acestea, luate separat sau împreună, au făcut ca adolescenții să devină receptivi la recomandările polițiștilor, fiind conștienți că depinde în mare măsură de ei să evite situațiile nedorite“, au conchis cei de la IPJ Constanța. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii