Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Si mama elevului din Navodari, depistata cu A/H1N1

ro

19 Nov, 2009 01:44 1771 Marime text
gripa.jpgNumărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit de gripa nouă, în judeţul Constanţa, a ajuns la 28.

În urmă cu trei zile s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1şi în cazul unui elev de clasa a zecea de la Grupul Şcolar Lazăr Edeleanu din Năvodari. Chiar dacă acesta nu s-a prezentat săptămâna trecută la ore, totuşi, cursurile clasei din care face parte au fost suspendate pentru şapte zile şi au fost luate toate măsurile de dezinfecţie.

Momentan, este exclusă varianta ca şi un alt elev al liceului să fi contactat virusul, însă familia acestuia a fost mult mai expusă la îmbolnăvire.

Ieri, Ministerul Sănătăţii a anunţat depistarea unui nou caz de gripă la Constanţa. Coordonatorului-şef al Serviciului Supraveghere-Control Boli Transmisibile, dr. Mihaela Dinisov, a precizat că este vorba despre o rudă de gradul I, respectiv mama băiatului de la Năvodari. Starea ambilor bolnavi este una stabilă. Au fost izolaţi şi urmează tratament cu antivirale.

În perioada 17 noiembrie, ora 9.00 - 18 noiembrie, ora 9.00, s-au confirmat, pentru toată ţara, încă 54 de cazuri de gripă cu virus AH1N1. Totalul până în acest moment este de 1.519.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii