Simpozionul Internațional „Delte și Zone umede“, eveniment de renume în domeniul cercetării, la cea de-a XXVIII-a ediție (galerie foto)
Simpozionul Internațional „Delte și Zone umede“, eveniment de renume în domeniul cercetării, la cea de-a- Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, a participat marți, 14 septembrie 2021, începând cu ora 10.00, la deschiderea celei de-a XXVIII-a ediții a Simpozionului „Delte și Zone umede“, eveniment de renume în domeniul cercetării.
Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, a participat marți, 14 septembrie 2021, începând cu ora 10.00, la deschiderea celei de-a XXVIII-a ediții a Simpozionului „Delte și Zone umede“, eveniment de renume în domeniul cercetării.
Discuțiile au fost deschise de directorul general INCDDD, Marian Tudor, care a vorbit despre evoluția acestui reputat centru de cercetare deschis în județul Tulcea în urmă cu jumătate de secol.
Dumitru Mergeani, administrator public al Județului Tulcea, a felicitat echipa Institutului de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării și a adus în discuție contribuția adusă de specialiștii tulceni în domeniul cercetării internaționale.„Trecutul e important pentru a înțelege prezentul în care trăim, iar de aceea, în contextul aniversării a 50 de ani de la înființarea Institutului, este corect să ne amintim de înaintașii noștri și să trecem în revistă etapele care au condus la realizările de astăzi“, a spus Marian Tudor, care a vorbit despre dezvoltarea Institutului, pornind chiar de la bazele puse aici, la Tulcea, prin realizarea unei „stațiuni de cercetare hidrobiologică“.
Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea„Această structură axată pe efectuarea de cercetări fundamentale şi aplicative în domeniul ecologiei şi protecţiei mediului este un reper de profesionalism în domeniu, iar noi, tulcenii, suntem foarte mândri de faptul că județul nostru are un colectiv de specialiști de renume în cercetare.
În contextul actual, în care studiile specializate au condus la creșterea semnificativă a gradului de implicare a autorităților europene în soluții de protecție a mediului, relevanța activităţii institutului pentru problemele de dezvoltare ale mediului este evidentă. Toată această activitate de cercetare este susţinută și încurajată de statutul Deltei Dunarii ca arie protejată şi de programele şi convenţiile internaţionale la care România a aderat.
Felicit întreaga echipă a INCDDD pentru performanțele realizate și pentru faptul că, prin activitatea lor, transformă județul nostru într-un exemplu de profesionalism în domeniul cercetării “, a transmis Dumitru Mergeani.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp