Sindicaliști Greva din educație se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată
Sindicaliști: Greva din educație se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să"Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri. Noi am spus foarte clar ce vrem. Vrem garanţii vizavi de grila de salarizare şi bineînţeles salariul debutantului care ar trebui să fie echivalent cu salariul mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanţii, colegii noştri vor hotărî în cunoştinţă de cauză. (...) Dacă această nemulţumire continuă, asta înseamnă că ceea ce s-a solicitat nu s-a oferit în totalitate", spus Nistor.
Liderul sindical a subliniat că deocamdată nu s-a ajuns în faza în care se poate vorbi despre amânarea examenelor, dar a avertizat că există acest risc "cu cât se lungeşte acest conflict de muncă".
Întrebat dacă vede până vineri o rezolvare a situaţiei, pentru a nu se ajunge la o amânare a examenelor, Marius Nistor a răspuns: "Totul depinde de Guvernul României".
În ceea ce priveşte cererea sindicatelor de a mai avea o nouă rundă de negocieri cu Guvernul, acesta a spus că încă nu s-a primit niciun răspuns.
"Aşteptăm reacţia Guvernului. Cred că ne-a auzit", a adăugat el.
Referitor la o nouă acţiune de protest care ar putea avea loc în Capitală, liderul FSE a precizat că s-a depus o solicitare în acest sens la primărie şi se aşteaptă aprobarea.
"Da, s-a depus o solicitare pentru acţiuni de protest joi sau vineri. Depinde cum vom primi aprobarea din partea Primăriei Capitalei", a susţinut el, adăugând că 20.000 de persoane vor ieşi din nou în stradă.
În altă ordine de idei, Nistor a subliniat că legalitatea acestei acţiuni de protest nu este influenţată de cei care au renunţat la grevă, în condiţiile în care cei mai mulţi nu sunt membri de sindicat.
Agerpres.ro"Ministerul Educaţiei se raportează la total salariaţi. În grevă nu sunt numai membri de sindicat, sunt şi nemembri de sindicat. Deci, din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni. Majoritatea nu sunt membri de sindicat, deci procentul este nesemnificativ şi nu influenţează per ansamblu legalitatea acestei acţiuni de protest. Problema este următoarea: în niciun caz nu trebuie acuzat vreun coleg care s-a retras din acţiunea de protest că ar fi spărgător de grevă sau ceva de genul ăsta... ", a adăugat el.
Citește și:
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a făcut anunțul. 15.000 de profesori au renunțat la grevă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp