Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Familia blameaza concediul fara plata in asistenta sociala

ro

17 Nov, 2009 02:23 1668 Marime text
„Vă mulţumim, domnilor guvernanţi, că ne lăsaţi de sărbători să stăm acasă lângă copiii noştri care nu vor găsi nimic în ghetuţe de Moş Nicolae, lângă copiii noştri care nu vor găsi nimic sub bradul de Crăciun!", este mesajul sindicatului Familia, referitor la cele opt zile de concediu fără plată pe care şi angajaţii din asistenţa socială sunt nevoiţi să le ia.

Sindicatul Familia Constanţa, organizaţie afiliată la Cartel Alfa şi FNS Pro-Asist, sindicat ce reuneşte toate categoriile de angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC), consideră că aplicarea articolului zece din Legea nr. 329/2009 în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului este imposibilă.

Principalul motiv este acela că bătrânii şi copiii asistaţi nu se pot lipsi de prezenţa personalului specializat. Cei aflaţi în centrele de plasament sau în instituţii similare vor fi parţial supravegheaţi, dacă personalul va fi trimis pe rând în concediu. În plus, există şi situaţia copiilor plasaţi asistenţilor maternali profesionişti. Aceştia practic nu-şi pot lua niciun concediu, însă salariul le va fi micşorat două luni de zile.

„Nimeni nu s-a gândit la beneficiarii sistemului de asistenţă socială, la copiii şi bătrânii asistaţi, care vor avea de suferit în zilele în care angajaţii vor beneficia de cele opt zile de concediu fără plată şi vor sta acasa! Sau, mai rău, nu le-a păsat de faptul că, în lipsa personalului şi aşa insuficient, se poate întâmpla ceva! Cui îi pasă de faptul că în centrele de plasament copiii vor fi parţial supravegheaţi? Cui îi pasă că în centrele de plasament unde sunt găzduiţi copii cu handicap nu va avea cine sa le aline suferinţa? Cui îi pasă de bolnavii psihic sau de asistaţii sociali lăsaţi fără supraveghere?", sunt nemulţumirile şi întrebările reprezentanţilor sindicatului Familia.

Aceştia solicită Guvernului să găsească soluţiile optime pentru realizarea economiilor bugetare fără a afecta sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Directorul DGASPC Constanţa, Petre Dinică, a declarat că în calitate de şef al acestei instituţii este obligat să aplice legea, însă în calitate de funcţionar public este la fel de nemulţumit ca întreg personalul. În plus, Petre Dinică a recunoscut că această măsură este total neavenită, deoarece asistenţa socială deja se confruntă cu insuficienţa personalului şi cu salariile mici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • as maternal 19 Nov, 2009 17:07 am in plasament 3 copii mici si marturisesc ca imi e scirba sa mai traiesc in tara asta unde nimeni nu se mai gindeste la acesti copii doar noi as maternali care de atitea ori am fost judecati pe nedrept si totusi sintem singurul sprijin al acestor copii .Ii iubesc mult dar urasc sistemul acesta murdar din romania.