Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:44 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sirenele vor suna în toată țara 115 ani de existenţă a Ambulanţei din ţara noastră (video)

ro

28 Jul, 2021 09:21 2411 Marime text
  • Astăzi, se împlinesc 115 ani de existenţă a Ambulanţei din ţara noastră. 
  • Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, această zi nu va putea fi sărbătorită public şi la nivel naţional, din cauza continuării stării de alertă şi a pandemiei de COVID-19.
Sirenele ambulanţelor sună miercuri, 28 iulie, la ora 10.00, în toată ţara, pentru a marca Ziua Naţională a Ambulanţei din România. 

Astăzi, se împlinesc 115 ani de existenţă a Ambulanţei din ţara noastră. Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, această zi nu va putea fi sărbătorită public şi la nivel naţional, din cauza continuării stării de alertă şi a pandemiei de COVID-19.

Astăzi este ziua lor, a colegilor noștri din cadrul serviciilor publice de ambulanță, care luptă zi de zi pentru a da o nouă șansă la viață oamenilor care au nevoie de ajutorul lor.

La mulți ani, dragi colegi!, transmite IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

La ora 19.00, Klaus Iohannis va susține o ceremonie de decorare a unor medici și asistenți medicali cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei. 

Ambulanța este un autovehicul din cadrul serviciului de ambulanță, destinat transportului de persoane bolnave sau accidentate spre sau între locurile de tratament sau unitățile de primiri ale urgențelor(UPU).

În afară de medicația de urgență, ambulanțele pot fi dotate cu următoarele aparate sau dispozitive:
  • stație radio de emisie recepție - una dintre cele mai importante dotări deoarece îndrumă echipajul spre destinație și poate pune echipajul în contact cu spitalul pentru schimbul de informații.
  • circuit închis de televiziune - cele mai noi salvări au în dotare camere care înregistrează activitatea dinăuntrul autovehiculului.
  • targa pentru transportul bolnavilor sau accidentaților până la autovehicul sau de la acesta la camera de primiri urgențe.
  • iluminare specială albastră sau roșie destinată pacienților cu fotosensibilitate
  • aer condiționat
  • oxigen
  • aparate care asigură stabilizarea și monitorizarea funcțiilor vitale
  • girofaruri și sirenă pentru atenționarea celorlalți participanți la trafic
Sursa video: SAJ Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii