Situația efectelor provocate de fenomenele hidrometeorologice la nivel național. Unde au fost înregistrate cele mai multe efecte
Situația efectelor provocate de fenomenele hidrometeorologice la nivel național. Unde au fost înregistrate celePompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți, degajarea de pe carosabil a 3 stâlpi și 21 de copaci rupți, fiind avariate 10 autoturisme.
Concomitent cu aceste intervenții, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș desprinse de vântul puternic.
Cele mai multe efecte au fost înregistrate în municipiul București și județul Ilfov, acolo unde precipitațiile abundente au produs inundații, iar vântul a doborât mai mulți copaci, blocând un drum comunal din localitatea Cornetu.
De asemenea, echipajele de intervenție au acționat în municipiul Focșani și în localitățile Vârteșoiu și Adjud, din județul Vrancea, pentru degajarea unui stâlp de electricitate căzut pe carosabil și îndepărtarea unor elemente de acoperiș la o casă.
Important de menționat este că, în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate victime.
Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 55 de incendii și au gestionat cu promptitudine alte 209 intervenții în sprijinul comunităților.
Echipajele de descarcerare au intervenit în 4 situații de urgență pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale mașinilor.
Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.000 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (253), urmată de județele Mureș (54), Timiș (46) și Cluj (42)., precizează IGSU.
În aceeași perioadă au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre acestea 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov, Vâlcea și Vrancea și 1 mesaj privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele: Caraș-Severin și Hunedoara.
Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră.
Totodată, în data de 18.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 324 de pompieri și 172 de mijloace tehnice.
Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai precizează IGSU.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp