Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație alarmantă, pe litoral Apa Mării Negre, poluată! Ce spun specialiștii constănțeni (FOTO+VIDEO)

ro

19 Jun, 2024 10:22 4081 Marime text


S-a dat alarma pe litoral, astăzi, 19 iunie 2024, după ce pescarii au semnalat apariția unei substanțe la suprafața apei. Specialiștii nu exclud posibilitatea ca Marea Neagră să fie poluată cu hidrocarburi.



Adrian Bâlbă, asistent cercetător științific din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați, a oferit o serie de explicații cu privire la fenomenul semnalat de pescari.

În fața valului de poluare flotant, veneau bancuri de pești, parcă speriați de aceasta. Este o substanță, un produs cu aspect buretos, elastic, bineînțeles că este flotant, ușor, cu o culoare cenușie, puțin albăstruie care, după părerea mea, cu siguranță nu are origine organică, naturală. Adică nu este o algă moartă sau vreo înflorire algală. Cel mai probabil, are ca sursă activitatea umană care înseamnă, probabil, un produs petrolier  spălat sau neutralizat parțial cu niște detergent sau substanțe care să realizeze o izolare a acestuia față de apă, dar numai că rezultă un produs care trebuia să fie colectat. Acest produs s-a pierdut , nu este colectat, ci îl colectăm noi, la malul mării. Nu este ulei simplu sau nu este un reziduu primar, petrolier. Se vede că este altceva.”, a afirmat Adrian Bîlbă.

Specialistul a mai afirmat că materialul poluant trebuie să fie investigat de specialiști și trebuie luate măsuri.




Citește și: 
DSVSA Constanța dă undă verde pentru cules midii și rapane din Marea Neagră!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii