Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație critică în localitatea Amzacea, județul Constanța! Mai multe locuințe, afectate de inundații (VIDEO)

ro

01 Sep, 2024 14:53 984 Marime text
Localitatea Amzacea din județul Constanța a fost una dintre cele mai afectate de inundațiile ce au avut loc ieri, 31 august 2024. 

La mai bine de 24 de ore de la inundații, locuitorii încă încearcă să remedieze problemele care le-au afectat casele. 

Edilul localității Romică Stan a fost apostrofat astăzi de o localnică, nemulțumită că nu a primit ajutorul necesar. 

„De asta faceți așa, că nu veți mai fi în funcție?“ - a fost întrebat primarul care le-ar fi reproșat oamenilor că nu îl respectă. 


Alți localnici susțin că în urma inundațiilor au rămas fără agoniseala de o viață. Oamenii spun că apa a intrat în casă, nivelul fiind de aproximativ jumătate de metru.  

Din păcate majoritatea bunurilor au fost stricate din locuințe, de la aparate electrocasnice la mobilier și covoare. 

„Momentan ne-au cazat la Topraisar pentru a nu rămâne pe drumuri, dar cât vom putea sta așa. Trebuie să găsim o soluție“ - a precizat o localnică. 


Amintim că, în urma fenomenelor hidrometeorologice manifestate în ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în 25 localități din județele Constanța și Tulcea, pentru evacuarea apei din 85 case, 73 curți, 1 anexă gospodărească, 80 subsoluri, (5 blocuri de locuințe, 29 operatori economici, 46 de case) și 5 străzi, precum și pentru degajarea a 3 copaci prăbușiți pe carosabil, fiind avariate 6 autoturisme.

Totodată, în 8 localități (Amzacea, Comana, Costinești, Jupiter, Mangalia, Olimp, Techirghiol și Tuzla) pompierii au acționat pentru salvarea a 67 persoane, fără a necesita îngrijiri medicale, acestea fiind relocate la rude sau în spații puse la dispoziție de către autoritățile locale.

La acest moment se intervine pentru evacuarea apei în 5 localități (Constanța, Mangalia, Neptun, Tuzla și Venus) din județul Constanța.

Citește și. 

Localitățile Amzacea și Dulcești au rămas fără apă potabilă în urma precipitațiilor abundente din județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii