Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație dramatică pe litoral! Prăpăd lăsat în urmă de inundații la Venus și Vama Veche! Imagini surprinse după retragerea apelor (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

01 Sep, 2024 12:45 296 Marime text
Zona litorală a județului Constanța s-a aflat în noaptea de 30 spre 31 august 2024 sub avertizări Cod Roșu de ploi torențiale și furtună. 

A plouat foarte mult în aceste zone, iar apa a cauzat mai multe probleme în special în stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre. 

Printre cele mai afectate se numără Vama Veche și Venus. 

La Vama Veche viitura a măturat totul în care și a distrus și o porțiune de plajă. De asemenea oamenii din zonă susțin că de ieri nu au energie electrică și că nu se face nimic pentru a se remedia problemele. 

De asemenea, proprietarii pensiunilor din Vama Veche susțin că le-au plecat turiștii și au pierderi mari din cauză că nu au energie electrică și nu pot oferi serviciile necesare turiștilor. 

Și la Venus o cherhana a fost afectată de inundații. Proprietarul susține că a fost nevoie ca turiștii să fie relocați în alte spații deoarece unitatea sa nu mai putea funcționa. 

Mai mult nici turiștii nu pot pleca spre casă deoarece mașinile lor au avut de suferit din cauza inundațiilor. 

Imaginile surprinse a doua zi după inundații surprins dimensiunile dezastrului lăsat în urmă de trecerea apelor. 

Potrivit MAI, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în 25 localități din județele Constanța și Tulcea, pentru evacuarea apei din 85 case, 73 curți, 1 anexă gospodărească, 80 subsoluri, (5 blocuri de locuințe, 29 operatori economici, 46 de case) și 5 străzi, precum și pentru degajarea a 3 copaci prăbușiți pe carosabil, fiind avariate 6 autoturisme.

Totodată, în 8 localități (Amzacea, Comana, Costinești, Jupiter, Mangalia, Olimp, Techirghiol și Tuzla) pompierii au acționat pentru salvarea a 67 persoane, fără a necesita îngrijiri medicale, acestea fiind relocate la rude sau în spații puse la dispoziție de către autoritățile locale.

La acest moment se intervine pentru evacuarea apei în 5 localități (Constanța, Mangalia, Neptun, Tuzla și Venus) din județul Constanța.




Citește și: 

Haz de necaz după inundațiile din județul Constanța! Ce mesaj au postat reprezentanții unui cunoscut local
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii