Situatii amuzante din viata celor trei vedete ale Delfinariului (galerie foto)
Situatii amuzante din viata celor trei vedete ale Delfinariului (galerie foto)„Efortul aducerii în ţară a celor trei exemplare de delfini din aceeaşi specie ca şi Mark constituie temeiul unei benefice relansări a activităţilor la Delfinariu. Pentru noi, aceştia nu sunt nici delfini, nici mamifere marine, sunt colegii noştri şi sperăm să îi avem lângă noi cel puţin cât l-am avut pe Mark", ne-a declarat Adrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului.
Întrebată dacă s-a acomodat repede în Beijing cu noile „vedete" ale Delfinariului, medicul veterinar Nicoleta Ursu ne-a dezvăluit că, timp de două luni, a învăţat abecedarul în dresura delfinilor, dar că a şi câştigat trei prieteni de suflet. „Acum, adaptarea e un proces destul de lung, dar sunt sigură că se vor obişnui repede. În timpul voiajului s-a acumulat un stres în plus pentru că nu a fost uşor pentru ei să stea nemişcaţi peste 20 de ore", a adăugat dr. Ursu.
Ming, dresorul chinez al celor trei delfini, ne-a relatat o întâmplare amuzantă pe care a trăit-o din tot sufletul cu Chen-Chen, pe vremea când încă era în Beijing. „Ne jucam şi dintr-o dată nu i-am mai văzut mingea de baschet, care era preferata lui. Prima dată ne-am speriat, am crezut că a înghiţit mingea şi vroiam să îl operăm. Apoi ne-am mobilizat şi în cele din urmă am găsit mingea sub un pod din bazin, la care nici nu ne-am fi gândit vreodată", povesteşte cu zâmbetul pe faţă, acesta.
Potrivit dresorului chinez, Chen-Chen, Ni-Ni şi Pei-Pei ştiu să facă sărituri la înălţime, jocul cu mingea, dar să învârtă şi cercul. „Trebuie un an cel puţin pentru ca un delfin să fie dresat. Iar Chen-Chen are deja doi ani de dresaj, iar Ni-Ni şi Pei-Pei au fiecare câte un an şi jumătate. Sunt foarte inteligenţi şi jucăuşi. Au chiar inteligenţa mintală a unui copil de cinci ani", a adăugat Ming. Mai mult decât atât, dresorul povesteşte că, în timpul antrenamentului, există o relaţie de colegialitate între el şi delfini, în timpul lecţiilor le este profesor, iar în viaţa de zi cu zi le este părinte.
Mînăstireanu a declarat că nu poate preciza cu exactitate când va avea loc primul spectacol, deoarece acesta depinde de cât de repede se acomodează delfinii. „Nu avem o dată fixă. Depinde de cum evoluează aceştia în următoarele săptămâni. După cum am mai zis, scopul nu este de a-i exploata, ci de a-i avea cât mai mult timp printre noi", a conchis acesta.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp