Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sobor de arhierei la Mănăstirea Halmyris din Tulcea. IPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie pe 8 iulie 2024

ro

08 Jul, 2024 08:40 258 Marime text
Programul liturgic al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în zilele de 8 și 9 iulie a fost făcut public de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. 

Astfel, luni, 8 iulie, în Biserica Ortodoxă Română sunt cinstiți Sfinții Mucenici Epictet, preotul, și Astion, monahul.

Cu acest prilej, de la ora 9.30, va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Halmyris, din județul Tulcea.


Despre Mănăstirea Halmyris 

Mănăstirea Halmyris este o mănăstire ortodoxă construită cu scopul cinstirii memoriei lui Epictet Preotul și lui Astion Monahul, creștini martirizați în iulie 290. 

Accesul se face mai întâi pe drumul dintre Tulcea și Murghiol, de la ultima localitate continuându-se spre Dunavățu de Jos pe un drum pietruit. Mănăstirea se află lângă ruinele cetății, pe stânga drumului la 1,5 -2 km de la ieșirea din Murighiol, scrie wikipedia.org. 

Pe 8 iulie 2002, la Halmyris a fost așezată piatra de temelie a bisericii noii mănăstiri, în proiect cu intenția de a fi o catedrală – cea mai mare din Dobrogea. Sfințirea bisericii de la demisolulul viitorului lăcaș de cult s-a produs la 8 iulie 2007, lucrările fiind reluate de abia după 6 ani de la începerea lor. Pentru ridicarea nivelului superior al bisericii este în curs activitatea de strângere a fondurilor. 

Au fost construite două corpuri de chilii, cu un arhondaric și o trapeză. 


Citește și:

Unde este așteptat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii