Societăți cu datorii la stat ANAF a publicat numelor datornicilor pe ultimul trimestru din 2023
Societăți cu datorii la stat: ANAF a publicat numelor datornicilor pe ultimul trimestru din 2023
05 Feb, 2024 09:14
ZIUA de Constanta
1339
Marime text
- Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în trimestrul 2023, conform legislaţiei în vigoare.
- ANAF va efectua modificări în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate.
În “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc timestrul 4 2023. ”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, scrie Ziarul Financiar.
Obligaţiile fiscale pentru T4 2023 sunt aferente perioadei octombrie - decembrie 2023.ADVERTISINGObligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:
a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
ANAF va efectua modificări “în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Firme Constanța. Modificări în structura capitalului social al Marcris Best Consulting SRL
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii