Solid House Holding înființează un parc industrial modern la Constanța. Ramazan Gur – „Proiectul este unul inovator!”
Solid House Holding înființează un parc industrial modern la Constanța. Ramazan Gur – „Proiectul este unul
03 May, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
8814
Marime text
- Pe amplasamentul pe care se va edifica investiția a funcționat anterior Fabrica de Celuloză și Hârtie Palas Constanța
- Parcul industrial ar trebui să genereze un număr de minim 1.500 de locuri de muncă
- În total, la finalizarea proiectului, acesta va pune la dispoziția rezidenților spații de înaltă calitate, 39 de hale cu regim de înălțime P + 1 etaj parțial, cu suprafața construită desfășurată de 44.370 de metri pătrați, trei clădiri cu opt etaje, cu suprafața construită desfășurată de 14.166 mp, cu funcțiuni mixte de birouri, producție textile, incubator de afaceri, spații cu destinația de cantină, săli de conferințe, etc
- Valoarea estimată a investiției este de peste 30 milioane de euro
Solid House Holding intenționează să construiască un parc industrial în municipiul Constanța, pe strada Celulozei. Pentru implementarea proiectului, se pune la dispoziție o suprafață totală de 9,5 hectare, amplasamentul fiind format exclusive din terenuri proprietate privată a Solid House Holding SRL, pe raza municipiului Constanța și este format din mai multe loturi de teren situate în Constanța, pe strada Celulozei nr. 6.
Locuri de muncă
Parcul industrial ar trebui să genereze un număr de minim 1.500 de locuri de muncă destinate în principal locuitorilor din orașul Constanța, din localitățile învecinate, dar și din regiunea de sud-est a României. În perioada de construcție a parcului se vor crea 350 – 400 de locuri de muncă. Valoarea estimată a investiției este de 30.512.200 de euro fără TVA.
Pe amplasamentul pe care se va edifica investiția a funcționat anterior Fabrica de Celuloză și Hârtie Palas Constanța, initial cu obiect de activitate producerea pastei celulozice înălbite, iar din 1964 obiectul de activitate s-a completat cu producția de hârtie de scris/tipar și cartoane veline.
În momentul de față, infrastructura zonei se prezintă într-o stare încă acceptabilă, însă se impune reamenajarea amplasametnului la standardele curente și dezvoltarea unei investiții care să ofere o perspectivă forței de muncă locale și regionale din zona de sud-est a României.
Parcul va avea trei zone – zona rezidenților, zona administratorului și zona terenurilor ocupate cu infrastructură și spații verzi.
Etapizarea construcției
Investiția va fi construită în etape. În total, la finalizarea proiectului, acesta va pune la dispoziția rezidenților spații de înaltă calitate, 39 de hale cu regim de înălțime P + 1 etaj parțial, cu suprafața construită desfășurată de 44.370 de metri pătrați, trei clădiri cu opt etaje, cu suprafața construită desfășurată de 14.166 mp, cu funcțiuni mixte de birouri, producție textile, incubator de afaceri, spații cu destinația de cantină, săli de conferințe, etc. Zonele industriale vor fi între 880 mp și 1.100 mp, cu înălțimi de la 5 metri la 18 metri. Parcul va avea drumuri cu lățimi care ating 17 metri, dar și 645 de locuri de parcare, la sol și subsol.
Proiect inovator
„Proiectul este unul inovator pentru că se concentrează pe planificarea durabilității de mediu a producției încă din stadiul de proiectare a organizării site-urilor de producție, urmând ca la momentul stabilirii fiecărei întreprinderi individuale într-o anumită locație să fie luate în considerare și implementate aspectele specifice. Această abordare este benefică, în particular, pentru IMM-uri, care nu au în general amploarea necesară pentru a-și organiza ele însele site-urile de producție durabile într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. Fundamentat pe bune practice și schimburi de experiență, proiectul va testa un model de „locație de producție durabilă pentru IMM-uri”, aplicabil în orice domeniu de producție și bazat pe protecția mediului și pe utilizarea resurselor regenerabile, precum și pe circumstanțele locale specifice.
Totodată, dezvoltarea proiectului se realizează inclusiv pe o serie de premise științifice, în sensul că se urmărește integrarea în cadrul său a unei funcții de inovare, respectiv de cercetare – dezvoltare în parteneriat cu diverse instituții, inclusiv academice, astfel încât activitatea tuturor societăților din grupul Solid House să se îmbunătățească”, a menționat omul de afaceri Ramazan Gur, președintele grupului Solid House.
Provocări și perspective
Cel mai inovator aspect al proiectului este concentrarea zonelor de producție în care activează IMM-urile și nu asupra acestora în mod individual. Proiectul, care începe de la obiectivele de durabilitate și conformare cu politicile de mediu declarate la nivel European și care se bazează pe bune practice, dorește să contureze și să testeze un model de concentrare de IMM-uri, durabil din punct de vedere social și al mediului în orice domeniu de producție și care să ia în considerarea specificitatea actorilor locali. O provocare în plus va fi identificarea și formarea unui manager al zonei de producție, cu implicarea tuturor persoanelor interesate din zonă, acesta va reprezenta interesele IMM-urilor și va surmonta fragmentarea IMM-urilor implicate în programe individuale sociale, de mediu, de investiții, de management și privitoare la energie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii