Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solutia lui Mazare "Ii mai prindem, ii mai castram..."

ro

15 Apr, 2008 00:00 1344 Marime text
1208206224.jpg

Primarul Radu Mazare s-a spalat pe maini de orice vina in cazul fetitei omorate de caini, sustinand ca aceasta se juca pe o proprietate privata din Agigea

Primarul Radu Mazare a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a dat dispozitie serviciilor din primarie sa ia legatura cu parintii fetitei omorate de caini, in vederea acordarii unui ajutor pentru inmormantare. Edilul a exemplificat, cu ajutorul unei harti, zona in care a fost descoperit corpul fetitei, in varsta de sase ani. Copila a fost gasita in portiunea administrativ-teritoriala a Constantei, delimitata de sosea si depozite, continuand cu Agigea, mai exact tot ce inseamna partea dinspre apa. Fetita locuia, impreuna cu parintii, la baracile din zona administrativa a comunei Agigea. "In raza administrativ-teritoriala a unei localitati pot fi si paduri. Asta nu inseamna ca autoritatea trebuie sa depopuleze tot campul", a marturisit primarul municipiului Constanta, Radu Mazare. Acesta a mai declarat ca fetita nu ar fi trebuit sa fie lasata sa se joace departe de casa si pe o proprietate privata.

Ecarisaj de 300 de capete

In discutia despre cainii strazii a fost inclus si municipiul Constanta. Mai exact, primarul Mazare a prezentat un ordin emis la data de 28 februarie, de directorul general al Autoritatii Sanitar Veterinare, doctorul Grigore Mertoiu. In document este specificata interzicerea eutanasierii cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia celor cu boli incurabile, constatate de medicul veterinar. Mazare a tinut sa aminteasca faptul ca ecarisajul din municipiu este unul dintre cele mai bine puse la punct din tara, cu limita de 300 de capete, si ca exista o comisie formata din doi medici, care verifica fiecare mamifer in parte. Specialistii nu isi dau avizul ca animalul sa fie omorat, decat daca acesta sufera de vreo boala netratabila. Singurul lucru care l-a impiedicat pe edil sa ia masuri in vederea eutanasierii cainilor comunitari l-au constituit oamenii. "Din cate am constatat, la deplasarea hingherilor prin oras, cel putin jumatate din populatie nu doreste ca acesti caini sa fie omorati. Oamenii sar la bataie cu pietre, cu cutite, hingherii merg cu echipa de politie in urma lor", a declarat Mazare. Primarul Radu Mazare a marturisit ca solutia este undeva pe la mijloc: "Ii mai prindem, ii mai castram". Mazare a marturisit ca se gandea sa organizeze un referendum in care sa-i intrebe pe cetateni daca vor ca strazile municipiului sa fie curatate de caini sau nu. In gandurile primarului a intervenit legea, care interzice omorarea animalelor.

Scris de: {autor}Cristina PUSCASU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii