Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Grindeanu, reacție la situația de pe Aeroportul Otopeni. Așteaptă cu orele și stundenți ai Universității Ovidius din Constanța

ro

08 Jul, 2024 10:03 451 Marime text
foto: Facebook.ro
Ministrul Transporturilor  anunță luni , 08 iukie 2024, că a solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală de la Aeroportul Otopeni.

„Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM. Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM! Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”, transmite Sorin Grindeanu pe Facebook.

Pasagerii care urmau să decoleze cu aeronavele TAROM au fost nevoiți să aștepte cu orele, în toiul nopții, în sălile de așteptare ale aeroportului.

Potrivit presei televizate, pe aeroport se află și studenți ai Universității Ovidius din Constanța. 

Compania Tarom anunţă că trei curse spre şi dinspre Cairo, Beirut şi Amman anu fost anulate luni „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”.

„În conformitate cu reglementările internaţionale de aviaţie şi politicile interne stricte privind siguranţa zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”, fiind în imposibilitatea restabilirii planului de zbor într-un timp atât de scurt. Deciziile individuale ale piloţilor au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea şi confortul pasagerilor şi a echipajului”, precizează compania.

„TAROM regretă disconfortul creat şi asigură pasagerii că siguranţa acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări. Echipa noastră de asistenţă va contacta direct pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile. Compania TAROM depune toate eforturile şi ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi, iar aceştia vor fi informaţi despre noile aranjamente de zbor”, transmite Tarom.


Cursele anulate sunt:

– ROT101/2 OTOPENI -CAIRO- OTOPENI,
– ROT167/8 OTOPENI -BEYRUT- OTOPENI,
– ROT187/8 OTOPENI -AMMAN-OTOPENI.


Citește și:

TAROM semnează contractul de leasing pentru achiziția a două aeronave Boeing 737 MAX 8
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii