Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky nu mai este asociat al Marin SRL! Părțile sociale i-au fost vândute în cadrul executării silite de către Fisc. Cine deține acum firma

ro

03 Jun, 2024 17:00 1231 Marime text
Sorin Gabriel Strutinsky
  • În urma vânzării, s-a încheiat Procesul-verbal privind valorificarea bunurilor prin vânzare directă din 29 martie 2024 și s-a luat Decizia de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate în dosarul de executare 1231/118/2015.
  • Ca o paranteză, în dosarul penal 1231/118/2015 Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, instanța hotărând să îi fie confiscată suma de 1.892.844,97 de lei și menținând sechestrul DNA asupra bunurilor sale până la concurența sumei respective.
Marin SRL, companie în care se regăsea și numele cunoscutului afacerist constănțean Sorin Gabriel Strutinsky, partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre și al fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, este acum deținută doar de Ioana Marin, după ce aceasta a achiziționat părțile sociale ale partenerului Strutinsky.
 
Informația a fost publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 2656, din 29 mai 2024, care conține Hotărârea nr. 1 din 10 aprilie 2024 luată cu privire la Marin SRL.
 
Achiziționarea părților sociale pe care Strutinsky le deținea s-a făcut prin vânzare directă în cadrul valorificării bunurilor prin executare silită, de către Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regional Galați.
 
În urma vânzării, s-a încheiat Procesul-verbal privind valorificarea bunurilor prin vânzare directă din 29 martie 2024 și s-a luat Decizia de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate în dosarul de executare 1231/118/2015.
 
Ca o paranteză, în dosarul penal 1231/118/2015 Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, instanța hotărând să îi fie confiscată suma de 1.892.844,97 de lei și menținând sechestrul DNA asupra bunurilor sale până la concurența sumei respective.
 
Acum, în urma cumpărării părților sociale pe care le deținea Strutinsky, Ioana Marin a devenit unic asociat și administrator al Marin SRL, aceasta hotărând încetarea calității de asociat a fostului partener.
 
Mandatul de administrator al Ioanei Marin a fost stabilit la 20 de ani, iar durata societății a fost stabilită ca fiind pe termen nedeterminată.
 
Despre Marin SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 3 iunie 2024, Marin SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Poiana și se ocupă de acvacultura în ape dulci.
 
În MOf. Nr. 1483 din 19 iunie 2003, se precizează că asociatul unic al Marin SRL, Emil Marin, a decis cooptarea în societate a lui Sorin Gabriel Strutinsky, capitalul social a fost majorat cu 150.000.000 de lei vechi (15.000 RON), Strutinsky devenind asociat majoritar, cu 70%, iar fostului asociat unic rămânându-i 30%.
 
Ioana Marin a fost cooptată în Marin SRL în decembrie 2012 (MOf. 1075/26.02.2013), aceasta deținând astfel 0,03% din companie, Emil Marin – 29,99%, iar Sorin Strutinsky 69,98%.
 
Ioana Marin a fost numită, tot atunci, și administrator al firmei, pe o perioadă nelimitată, luându-i astfel locul lui Emil Marin.
 
În prezent, așa cum am arătat anterior, Ioana Marin figurează ca asociatul unic al Marin SRL.
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat pe 3 iunie 2024, numele său se leagă și de Avicola Cumpăna SA.
 
În 2022, Marin SRL a declarat pierderi peste 6.000 de lei.
 
Firmele lui Strutinsky
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat pe 3 iunie 2024, numele lui Sorin Gabriel Strutinsky mai figurează în societățile Beton Expres SRL, Conpress Holding SRL, Consortiu Antreprenorial Constanța SRL, G Point Outdoor Advertising SRL, Gesira Tur SRL (întrerupere temporară de activitate), Granitul Dobrogean SRL (întrerupere temporară de activitate), Hot Slot Management SRL, North Bridge Energies SRL (întrerupere temporară de activitate), Pan Argeș Press SRL, Property Partners SRL, Relax Bicaz SRL, Roca Oil SRL, Sigma Trading SA și Tutun și Ziare Retail SRL.
 
De asemenea, Sorin Strutinsky figurează și în firmele aflate în faliment Conpress Group SRL, Efimeris Services SRL, Ideea Contrast SRL (în reorganizare judiciară), Kld Services SRL (în insolvență), Soti Cable Neptun SRL, Telegraf Advertising SRL, Tutun și Ziare SRL și Xenoti SRL (în reorganizare judiciară).
 
Nu în ultimul rând, numele lui Strutinsky se leagă și de firmele radiate ABC Press SRL, Concordia Press SA, Conpress Advertising SRL, Difpres SRL, Energy Power Services SRL, Grim Press Grupul de Editare Distribuție Presă și Comerț SRL, M&D Farers Invest SRL, Mediapress Investment SRL, Mira Press SRL, Sorygab Press SRL, Te Press SRL, Tipoland SRL, Tomis Marketing & Services SRL, Tutun și Ziare Botoșani SRL, Tutun și Ziare Neamț SRL și Tutun și Ziare SRL Iași.
 
În dosarul 1231/118/2015, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanța, în anul 2015, acesta fiind acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În data de 6 iulie 2020, Strutinsky a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare.
 
Prin aceeași decizie a judecătorilor, s-a decis confiscarea de la acesta a sumei de 1.892.844,97 de lei și s-a menținut sechestrul asigurător dispus de DNA asupra bunurilor până la concurența acestei sume.
 
Detalii pot fi accesate în articolul
Radu Mazăre, nouă ani. Nicușor Constantinescu, zece ani. Sorin Strutinsky, „eminența cenușie a echipei“ a luat ieri zece ani și opt luni de închisoare (document)
și
UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare cu executare
 
Ulterior deciziei de condamnare, Sorin Gabriel Strutinsky nu a fost găsit în țară pentru executarea pedepsei, iar un an mai târziu s-a anunțat că acesta a început executarea efectivă într-un penitenciar din Italia.
 
Detalii pot fi consultate în articolul
Cererea de extrădare, respinsă
Omul de afaceri Sorin Strutinsky a început executarea efectivă într-un penitenciar din Italia

 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv nu se va rejudeca!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii