Soția unui suspect din Dosarul Retrocedărilor își deschide o nouă firmă, în Constanța
Soția unui suspect din Dosarul Retrocedărilor își deschide o nouă firmă, în Constanța
03 Feb, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2307
Marime text
- Capitalul social este de 200 de lei, iar fondator și administrator este Ruxandra Dima, durata de funcționare a Arizona Renting SRL fiind nelimitată.
- Ruxandra Dima (fosta Șincai Ruxandra) este soția lui Alin Horațiu Dima, acesta din urmă fiind cunoscut prin prisma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
- Acesta a fost condamnat în acest dosar la o pedeapsă de șase ani de închisoare, hotărârea definitivă fiind pronunțată în februarie 2019.
Informațiile privind societatea nou-înființată au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 353 din 25 ianuarie 2023.
Se arată în datele oficiale că este vorba despre societatea Arizona Renting, înființată cu data de 3 ianuarie 2023, cu sediul social în Constanța, pe strada Grozești nr. 39, iar activitatea principală închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
Capitalul social este de 200 de lei, iar fondator și administrator este Ruxandra Dima, durata de funcționare a Arizona Renting SRL fiind nelimitată.
Despre Alin Horațiu Dima
Ruxandra Dima (fosta Șincai Ruxandra) este soția lui Alin Horațiu Dima, acesta din urmă fiind cunoscut prin prisma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
Alin Horațiu Dima este catalogat în rechizitoriul și sentințele privind Dosarul Retrocedărilor din Constanța drept evaluatorul agreat de Primăria Constanța.
Acesta a fost condamnat în acest dosar la o pedeapsă de șase ani de închisoare, hotărârea definitivă fiind pronunțată în februarie 2019.
În paralel cu acest dosar însă, Alin Horațiu Dima a fost condamnat, în primă instanță, și în procesul privind retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța.
În această cauză, Alin Horațiu Dima a fost condamnat la nouă ani și opt luni de închisoare, după contopirea pedepsei cu cea aplicată în Dosarul Retrocedărilor.
Hotărârea aceasta a fost pronunțată de Curtea de Apel București, fiind ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Acum, se așteaptă verdictul instanței supreme, decizia fiind anunțată pentru data de 16 februarie 2023.
În luna mai 2022, Judecătoria Medgidia a decis eliberarea condiționată a lui Alin Horațiu Dima, hotărârea luată în dosarul 3414/256/2022 nefiind atacată de procurori, potrivit datelor oficiale.
Potrivit Registrului Comerțului consultat la zi, Alin Horațiu Dima este asociat alături de Ruxandra Dima în Natworld SRL și Arizona Regional Trade SRL (fost Cadastru Consulting SRL).
Totodată, Alin Horațiu Dima mai deține calitatea de asociat în SC Finconev Tomis SRL, care are declarată întrerupere temporară de activitate, alături de Șerban Costel Cătălin, care este și administrator, și de Chirigiu Daniela-Maria.
Șerban Costel Cătălin (70%) și Chirigiu Daniela-Maria (30% și administrator) sunt asociați în Primoval SRL, care desfășoară tot activități de evaluare și, potrivit Confidas.ro, au 39 de contracte publice, printre beneficiarii de dată recentă numărându-se Primăria Bărăganu, Primăria Limanu, Uzina Termoelectrică Midia, RAEDPP, dar și alții.
Despre Arizona Regional Trade SRL (fost Cadastru Consulting SRL)
Arizona Regional Trade este acum numele fostei Cadastru Consulting SRL, schimbat în anul 2017, iar modificările fiind făcute de către cei doi asociați, respectiv Alin Horațiu Dima și Ruxandra Dima și publicate în Monitorul Oficial al României nr. 2000 din 12 iunie 2017.
Totodată, obiectul principal de activitate a fost declarat atunci ca fiind hoteluri și alte facilități de cazare similare.
Potrivit Confidas.ro, societatea a fost înființată în 2001 și are sediul social în Constanța, pe strada Grozești.
În 2021, societatea a înregistrat pierderi de peste 15.000 de lei, nu a avut niciun angajat și cifra de afaceri a fost puțin peste 16.000 de lei.
Câteva dintre evaluările întocmite de Cadastru Consulting sunt menționate în Încheierea 624/2015 din 26 martie 2015 a Tribunalului Constanța, Secția I Civilă, într-o speță deschisă de Primarul Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin Primar având drept obiect „pretenții“.
Astfel, sunt enumerate în documentul instanței: „Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna martie 2004 vizând terenul din DN2A - zona SERE în suprafaţă totală de 17.877,14 mp“, „Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna martie 2004 vizând terenul din (...) Nr.61 în suprafaţă totală de 1956,35 mp“, „Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna martie 2004 vizând terenul din (...) blocul S3 - L__ 2), în suprafaţă totală de 500 mp“, „Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna martie 2004 vizând terenul din (...) blocul S3 - L__ 1), în suprafaţă totală de 1500 mp“, „Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna martie 2004 vizând terenul din (...) TAV4) în suprafaţă totală de 747,77 mp“, „ Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna mai 2004 vizând terenul din (...) (zona străzilor Grozeşti şi Oneşti) în suprafaţă totală de 250 mp“, „Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna mal 2004 vizând terenul din (...) nr.2 (lîngă Parc Tineretului) în suprafaţă totală de 595 mp“, „Raport de evaluare întocmit de către S.C. Cadastru Consulting SRL în luna mai 2004 vizând terenul din Staţiunea Mamaia – Parcare auto Cazino în suprafaţă totală de 3696 mp“.
Despre SC Natworld SRL
SC Natworld SRL, în perioada 2008-2010, a evaluat imobilizările corporale pentru Rompetrol Rafinare SA.
Potrivit Confidas.ro, SC Natworld SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul pe strada Grozești nr. 72 și se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management.
Societatea este administrată de Alin Horațiu Dima și în 2021 a declarat 0 angajați, pierderi peste 61.000 de lei și cifra de afaceri 0.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Înalta Curte a fixat primul termen pentru anul 2023 în dosarul privind retrocedarea celor 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii