Specialiștii dezvăluie secretele din spatele unui bluff de succes la poker
Specialiștii dezvăluie secretele din spatele unui bluff de succes la pokerCine joacă la poker online România știe că sunt foarte mulți oponenți care apelează foarte des la bluff. Începătorii sunt mai ușor de „citit”, se cunosc de la distanță, spre deosebire de jucătorii experimentați, care se pricep să fie foarte convingători.
Specialiștii au dezbătut pe larg chestiunea bluff-ului, un capitol aparte fiind reprezentat de bluff-ul pe River. S-a ajuns la concluzia că există nu mai puțin de 7 variabile care trebuie luate în considerare în momentul în care încerci să îl determini pe adversar să foldeze pe ultima stradă.
Pe site-ul comunității pariorilor online din România a fost dat următorul exemplu:
„Să ne imaginăm că te afli în cutoff, la o masă de cash. Să spunem că se joacă la un nivel de blinduri de $1/$2, în stilul no limit hold'em. Stackurile efective sunt în apropierea valorii de 300$. Cu K-J suited decizi să ridici la 15$, după două limpuri și doar big blindul mai rămâne în mână cu tine, toți ceilalți foldează. Pe un flop Q pică - 8 treflă - 2 romb, adversarul tău dă check, iar tu vii cu un continuation bet de 30$. Oponentul plătește, iar turnul e reprezentat de A de treflă. O carte excelentă pentru tine, deschizându-ți drawul de culoare, dar și un insight de chintă. De asemenea, asul fiind un overcard, e posibil să îl sperie pe celălalt. Pentru că tu, ca agresor inițial, e mult mai probabil să îl deții. Drept urmare, scenariul se repetă: opozantul bate în masă (check), iar tu vii cu un second barrel: pui la bătaie 75$, dar adversarul dă call și de această dată.
Riverul este 9 de cupă, iar boardul arată în acest moment astfel: Q pică - 8 treflă - 2 romb - A treflă - 9 cupă. Fiecare dintre voi are în față 195$, dar tu ai ratat complet drawurile avute. Ce faci în momentul de față: dai check din nou, după ce adversarul bate în masă pentru a treia oară sau încerci un bluff?”.
Pentru găsirea unui răspuns la întrebarea de mai sus, jucătorii cu experiență au recomandat să fie luate în considerare mai multe chestiuni. În primul rând, trebuie să te gândești dacă mâna ta are valoare de showdown: „Ce șanse ai să câștigi mâna dacă nu apelezi la bluff?”. În cazul prezentat, șansele de câștig sunt foarte mici, pentru că nu ai nici măcar o pereche. Așadar, bluff-ul este o necesitate. Până la urmă, nu ai nimic de pierdut.
În al doilea rând, se pune întrebarea: „Cât de priceput este adversarul?”. Ai avut destul timp să îi studiezi pe cei de la masă și ar trebui să poți aprecia nivelul la care să află. De asemenea, trebuie să-ți fi dat seama până în acel moment care este stilul de joc al celuilalt.
Contează foarte mult și cum te percepe adversarul. Pentru a stabili dacă un bluff al tău are șanse de reușită pe River trebuie să îți dai seama ce crede oponentul despre tine: ești un jucător loose și agresiv, capabil de steal sau ești un jucător mai degrabă tight, care încearcă să ia valoare din poturi, cu mâini bune?
În aceeași măsură, trebuie să vezi dacă o carte din mâna ta poate influențeze mâna adversarului. Dacă ai avut un valet, e puțin probabil ca celălalt să stea într-un draw de chintă, cu J-10.
În concluzie, sunt foarte mulți factori de care trebuie să ții cont dacă vrei ca „bluff”-ul să fie un instrument prin care să câștigi bani, nu un gest care să te facă să pari neserios.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp