Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialiștii din Constanța își concentrează eforturile pentru a crește șansele de reintegrare socială a deținuților (FOTO)

ro

10 Oct, 2024 17:41 163 Marime text

Sursa foto: Facebook/Penitenciar Constanța-Poarta Albă
Specialiștii în Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă își concentrează eforturile pentru a crește șansele de reintegrare socială a deținuților. Acest lucru este posibil prin colaborarea cu toți actorii sociali din comunitatea locală, care joacă un rol esențial în acest proces.

Astăzi, 10 octombrie 2024, s-a organizat o întâlnire de lucru cu tema „Posibilități de asistare post-detenție și bune practici”, la care au participat reprezentanți din societatea civilă și instituții relevante. Scopul acestei întâlniri a fost facilitarea colaborării interinstituționale pentru identificarea timpurie a cazurilor ce necesită sprijin post-detenție și direcționarea acestora către serviciile de asistență și protecție socială.

Această activitate face parte din Planul Național de Implementare a Strategiei Naționale de Reintegrare Socială a Persoanelor Private de Libertate 2020-2024 și a avut loc la sediul Bibliotecii Județene I.N. Roman Constanța.

Sursa foto: Facebook/Penitenciar Constanța-Poarta Albă
Au participat reprezentanți ai: Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă;Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului;
Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”; Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog; Serviciului de Probațiune; Arhiepiscopiei Tomisului și Facultății de Teologie ;Parohiei Schimbarea la Față; Fundației Stânca Veacurilor; Bisericii Adventiste; Centrului Județean de Resurse și AsistențăEducațională; Serviciului de Siguranță Școlară și Poliției Rutiere; Camerei de Comerț, Industrie și Navigație; Bibliotecii Județene I.N. Roman Constanța; Colegiului Psihologilor – filiala Constanța; Colegiului Asistenților Sociali – filiala Constanța ;Crucii Roșii Constanța. 

Mulțumim tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat și pentru contribuția lor în consolidarea relațiilor interinstituționale, având ca scop final reintegrarea persoanelor private de libertate și îmbunătățirea siguranței și bunăstării comunității noastre.- au transmis reprezentanții Penitenciarului. 




Citește și:

Penitenciarul Poarta Albă îmbunătățește serviciile corecționale cu bani de la Regatul Norvegiei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii