Spitalul Județean de Urgență Constanța, primul spital de stat din România dotat cu sistemul robotic Rosa (FOTO)
Spitalul Județean de Urgență Constanța, primul spital de stat din România dotat cu sistemul robotic Rosa (FOTO)- Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, este primul spital de stat din românia dotat cu sistemul robotic Rosa
- Achiziția, a avut o valoare totală de 18.910.290 lei.
Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța marchează o premieră națională, devenind primul spital de stat din România care dispune de sistemul robotic Rosa, cea mai avansată tehnologie pentru intervenții chirurgicale de protezare a genunchiului. Această investiție majoră, realizată cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății şi Consiliul Judeţean Constanţa, consolidează poziția spitalului nostru ca lider al inovației în sistemul public de sănătate, oferind pacienților acces la cele mai înalte standarde de îngrijire.
Ce include achiziția
Achiziția, în valoare totală de 18.910.290 RON, include: Sistemul robotic de protezare articulară ROSA, destinat intervențiilor de protezare a genunchiului;
Un aparat de radiologie cu braț C, de înaltă precizie care permite realizarea reconstrucţiei tridimensionale intraoperatorii; Două mese de operație specializate pentru ortopedie și traumatologie, echipate cu accesorii de ultimă generație.
Noile dotări transformă secția clinică de Ortopedie și Traumatologie din cadrul SCJU Constanţa într-un centru de excelență pentru chirurgia ortopedică, oferind pacienților șansa la o recuperare mai rapidă și la o calitate sporită a vieții.
Sistemul robotic Rosa este conceput pentru a asista chirurgii ortopezi în realizarea intervențiilor de protezare de genunchi, oferind cel mai înalt grad de precizie. Printre beneficiile utilizării sale se numără: Planificare chirurgicală personalizată: Software-ul avansat generează un plan bazat pe anatomia specifică fiecărui pacient; Date intraoperatorii în timp real: Robotul oferă informații precise, permițând plasarea optimă a protezelor de genunchi și echilibrarea țesuturilor moi; Reducerea riscurilor dar şi a timpilor de spitalizare: Intervențiile asistate robotic reduc riscul de complicații și accelerează recuperarea postoperatorie, ducând totodată la reducerea timpului de spitalizare.
Până în prezent, cu ajutorul sistemului Rosa, au fost efectuate 88 de intervenții de protezare, toate finalizate cu rezultate excelente.
Ce spune Raluca Ştefan, managerul SCJU Constanța
În cadrul Programului Național de Ortopedie, tratamentele chirurgicale și protezele, inclusiv cele implantate cu ajutorul sistemului Rosa sunt gratuite pentru pacienții asiguraţi, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
„Această investiție reprezintă o etapă importantă pentru dezvoltarea Spitalului Clinic Județean Constanța. Prioritatea noastră este ca pacienții să poată accesa cât mai ușor Programul Național de Ortopedie și facem tot posibilul să le asigurăm cele mai moderne soluții medicale iar dotarea cu acest sistem robotic este un pas concret în această direcție. Vom continua să investim în echipamente și tehnologii de ultimă generație și să punem mereu pe primul loc sănătatea și confortul pacienților noștri,” a declarat Raluca Ştefan, managerul SCJU Constanța.
Sistemul Rosa este utilizat de doar câțiva ani în Europa și reprezintă un standard de excelență în chirurgia ortopedică.
„Fără acces la tehnologie de ultimă generație, medicina nu poate avansa. Sistemul ROSA ne oferă posibilitatea de a realiza intervenții chirurgicale cu o precizie excepțională, ridicând standardele de îngrijire pentru pacienții noștri. Mulțumim tuturor pentru spriinul acordat!” a declarat Conf. Univ. Dr. Bogdan Obadă, medic şef secţie clinică Ortopedie Traumatologie.
Citește și:
Stadiul lucrărilor de reabilitare la Spitalul Județean Constanța (FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp