Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judetean si Directia de Sanatate au, oficial, noi sefi

ro

23 Oct, 2009 02:28 1852 Marime text

Abia, ieri, Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, oficial, schimbările care au avut loc recent şi la şefia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Astfel, dr. Dan Căpăţână, respectiv dr. Constantin Dina se pot bucura pe deplin de funcţiile ocupate, cel puţin pentru o perioadă.

La nivel naţional, conducerea MS a revocat din funcţie nu mai puţin de 21 de manageri de spitale şi 14 directori coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică din întreaga ţară.

Această demitere în masă s-a hotărât după evaluarea activităţii directorilor aflaţi în funcţiile de conducere de către o comisie a MS, la începutul acestei luni.

În aceeaşi situaţie se mai află directorii coordonatori de la DSP Alba, Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin,Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi,Mureş, Suceava, Tulcea şi Vrancea.

Referitor la cei 21 de manageri din spitale, potrivit MS, ei nu din motive politice, aşa cum s-a speculat, ci pentru motive întemeiate: o parte din ei ocupau temporar funcţia, fiind interimari, alţii pentru că nu erau cadre medicale, aşa cum prevăd noile reguli, ori că erau persoane repuse în funcţie după ce au fost eliberate abuziv.

Totuşi, au fost şi motive mai importante pentru care aceştia au fost daţi la o parte. Au existat numeroase sesizări atât din partea sindicatelor, cât şi din partea personalului medical, conform cărora programul de management, prezentat la numirea în funcţie, nu a fost respectat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bunica 23 Oct, 2009 00:26 Eu nu am inteles nimic....Capatana ramune sau este demisionat?El este interimar pina acuma.
  • Liviu 23 Oct, 2009 00:18 Ciubotaru asta nici nu trebuia sa mai ajunga pe la directie. Se simte suflul nou de la conducere.