Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța ANPC, în control la hotel Hefaistos din Mamaia, unde mai multe persoane au acuzat stare de rău! (FOTO+VIDEO)

ro

01 Aug, 2024 10:37 353 Marime text




Ieri, 31 iulie 2024, a fost alertă în stațiunea Mamaia, la hotel Hefaistos. 

Mai multe persoane au cerut ajutorul cadrelor medicale după ce au constatat că nu se simt bine. 

Autoritatea Națională a Protecției Consumatorilor a făcut un control la hotel Hefaistos din Mamaia, despre care menționam anterior. 

Așa cum se poate vedea în imaginile din material au fost detectate nereguli. ANPC a amendat hotelul cu 15.000 de lei pentru numeroase nereguli găsite acolo și a dispus închiderea temporară a blocului alimentar, a șase camere din hotel și a locului de joacă. 

Hefaistos CM SA este compania care deține Hotelul Hefaistos din Mamaia.


Iată ce spune Serviciul de Ambulanță Județean despre caz 
 
Potrivit SAJ Constanța, la locul solicitarii au fost trimise doua echipaj EPA B2 – SMURD Alezzi si Mamaia. Forțele au fost apoi suplimentate cu ATPVM al ISU Dobrogea și echipajul TIM.

La locul solicitarii au fost gasiti 7 adulți şi un minor cu varsături și scaune diareice. 
Pe durata triajului și evaluării realizate de medicul TIM au mai fost identificati și alti pacienti cu aceeași simptomatologie, in total au fost evaluaţi 10 adulţi (7 bărbaţi și 3 femei) și 2 minori (1 de sex masculin și 1 sex feminin.
 
Incidentul a fost anunţat la DSP Constanţa, COSU al Ministerului Sănătăţii și DSU al Ministerului de Interne.- a transmis sursa citată. 

Oficial de la ISU Dobrogea 

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Urgență Constanța au făcut  precizări cu privire la intervenția de ieri, 31 iulie 2024 de la hotel Hefaistos din Mamaia. 

La finalul intervenției au rezultat – 15 persoane cu simptomatologie acută (vărsături și scaune diareice) 
 

În data de 31.07.2024 ISU CT a fost solicitat prin sistemul unic de urgenta 112 la adresa Bd. Mamaia – staţiunea Mamaia - Constanţa, jud. Constanța - pentru 3 persoane (o familie – doi adulti si 1 minor de 4 ani) care prezentau varsaturi şi scaune diareice.

 La locul solicitarii au fost trimise doua echipaj EPA B2 – SMURD Alezzi si Mamaia. 

Ulterior, s-a solicitat, prin 112 la aceeași adresa, asistenţa medicală de urgenţă pentru încă 5 persoane cu aceeași simptomatologie; s-au alocat suplimentar ATPVM de la Det. Port Constanta și echipajul Smurd C.

 La locul solicitarii au fost gasiti 7 adulti şi 1 minor cu varsături și scaune diareice cu debut în urmă cu 3-4 ore:

• Pacienţii de la primul apel – 2 adulţi și minorul de 4 ani au fost transportaţi la SCJU Constanta, până la sosirea echipajului TIM. 

Pe durata triajului și evaluării realizate de medicul TIM au mai fost identificati și alti pacienti cu aceeași simptomatologie, in total au fost evaluaţi 10 adulţi (7 bărbaţi și 3 femei) și 2 minori (1 de sex masculin și 1 sex feminin):

• Un minor de 3 ani (sex masculin) a fost transportat la SCJU Constanta (însotit de un parinte fără simptomatologie); • Un adult, sex masculin, cu vărsături și scaune diareice, transportat la SCJU Constanta;
• 9 adulţi (6 bărbaţi și 3 femei) și minorul de sex feminin – au fost evaluaţi și au primit tratament, cu ameliorarea simptomatologiei, au refuzat transportul la spital. 

La finalul intervenției au rezultat – 15 persoane cu simptomatologie acută (vărsături și scaune diareice) dintre care:

- 5 pacienţi au fost transportaţi la SCJU Constanţa: 3 adulţi și 2 minori, 
- 10 pacienţi au fost asistaţi la fața locului: 9 adulţi și 1 minor.







Despre Hefaistos CM SA
 
Potrivit termene.ro, Hefaistos CM SA a fost înființată în 2006, are sediul social în București, pe bulevardul Unirii, nr. 73 și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare.

Acționari sunt Uniunea Națională a Cooperației Meșteșugărești – UCECOM, Octavian Vasilescu, Antoneta Șerban, Alecsandru Dinu-Dragnea, Nilghiun Menagi, Magdalena Suto, Juliana Bartha, Victor Neag, Dora Neag, Elena – Iuliana Grigore, Dumitru Bulumete, Garabet Nevrikian, Adrian Palera, Cristina Monica Voicu, Marius-Ionuț Voicu, Sârguința Societate Cooperativă Meșteșugărească, Societatea Cooperativă Meșteșugărească Viitorul Cărășan, Pitmiovcom Pitești Societate Cooperativă, Sigma Societate Cooperativă Meșteșugărească, Certa Grup Societate Cooperativă Meșteșugărească.
 
Administratori figurează Dana – Luiza Grigorescu, Sevastița Grigorescu și Ion Vasile.
 
Hefaistos CM SA figurează, potrivit termene.ro, cu cinci contracte publice, autoritatea contractantă fiind Casa Națională de Pensii Publice.
 
Cifra de afaceri Hefaistos CM SA a fost de 3,739,130.00 lei în anul 2023, cu o pierdere de -807,282.00 lei.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 27.24%.

Hefaistos CM SA a raportat un număr de 31 angajați în anul 2023.


 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Un nou Consiliu de Administrație la societatea care deține Hotelul Hefaistos din Mamaia


Intervenție de urgență la un hotel din Stațiunea Mamaia! Mai multe persoane au cerut ajutorul cadrelor medicale (GALERIE FOTO+VIDEO)
  

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii