Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Bărbat arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

ro

16 May, 2024 19:31 796 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
 
La data de 16.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.05.2024, până la data de 14.06.2024 inclusiv, a inculpatului P.S., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 din C. Pen., și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 din C.Pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C.Pen.
 
În concret, în cauză s-a reţinut că la data de 15.05.2024, în jurul orei 00:17, inculpatul P.S. a fost filmat cu aparatul radar de către un echipaj de poliţie rutieră în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Mamaia din staţiunea Mamaia cu o viteză de 161 km/h, pe un sector de drum cu limita de 60 km/h.
 
Inculpatul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, autoturismul său fiind urmărit şi blocat în traficul rutier după ce a mai parcurs o distanţă de aproximativ 3 km. După oprire, inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum şi cu aparatul drugtest, ce a relevat o valore pozitivă pentru amfetamină.
 
Cu ocazia verificărilor s-a constatat că inculpatul P.S. deţine permis de conducere emis de autoritățile din Ucraina, însă are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, el fiind cercetat în calitate de suspect într-un alt dosar penal, pentru săvârşirea unei alte infracţiuni de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanța – Serviciul Siguranţă Rutieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
      
La data de 16.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.05.2024, până la data de 14.06.2024 inclusiv, față de inculpatul P.S.
 

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Activități preventive în școli desfășurate de polițiștii din municipiul Constanța 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii