Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Comuna Cumpăna, gazda unui festival inedit, "Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna"

ro

26 Sep, 2024 16:20 318 Marime text

Afiș festival, Sursa foto: Primăria și Consiliul Local ale Comunei Cumpăna
 

 
  • Comuna Cumpăna găzduiește cea de-a XX-a ediție a Festivalului "Rodul Pământului – Zilele Recoltei", 28-29 septembrie 2024

Primăria și Consiliul Local ale comunei Cumpăna organizează, în perioada 28-29 Septembrie 2024, cea de-a XX-a ediție a Festivalului "Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna", un eveniment tradițional dedicat celebrării recoltei de toamnă și promovării culturii și tradițiilor locale.

Festivalul se va desfășura în Parcul de agrement din comuna Cumpăna (strada Strajei, lângă Sala de Sport „Elena Frîncu”), într-o atmosferă caldă și autentică.

Timp de două zile, locuitorii și vizitatorii vor avea ocazia să exploreze bogăția etnografică și gastronomică a Dobrogei dar și a țării, participând la activități diverse, de la ateliere de gastronomie și meșteșuguri, până la spectacole artistice susținute de tinerii talentați ai comunei, a transmis Primăria Primăria și Consiliul Local ale Comunei Cumpăna.


Evenimentul va debuta Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 11:00, cu o slujbă de binecuvântare oficiată de preoții ce locuiesc în comună, dând startul unei serii de evenimente ce vor pune în valoare produsele și meșteșugurile tradiționale.

Actracțiile principale ale festivalului "Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna"

Printre atracțiile principale se numără standurile cu legume și fructe proaspete, preparate gastronomice pregătite de gospodinele din zonă, precum și produse de artizanat realizate de meșteșugarii locali.

De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea să se aprovizioneze pentru sezonul rece și să descopere rețete autentice dobrogene, preparate cu ingrediente locale.

Pe scena festivalului vor evolua ansambluri folclorice și artiști locali, aducând în fața publicului un spectacol divers, ce va include atât cântece și dansuri tradiționale, cât și momente de muzică și dans modern, de muzică de petrecere sau folk, care vor completa atmosfera de sărbătoare.

În plus, evenimentul va include și momente speciale de premiere. Vor fi recunoscute realizările sportivilor comunei pentru performanțele lor din ultima perioadă, se vor premia nou-născuții acestui an, tinerii care au ajuns la vârsta majoratului în 2024, precum și cei mai buni gospodari ai comunei Cumpăna, ale căror eforturi contribuie la dezvoltarea comunității.
Festivalul „Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna” reprezintă o oportunitate de a ne reuni pentru a sărbători tradițiile, cultura și spiritul comunității noastre. Vă invităm să petreceți alături de noi aceste două zile de sărbătoare, într-o atmosferă prietenoasă și autentică!

Vă așteptăm cu drag!, a încheiat sursa citată.
 
Citește și:
Săptămâna Europeană a Sportului 2024Peste 250 de participanți la #CrossByNightînCumpăna. „O viață activă înseamnă sănătate“ (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii