Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Exercițiu de evacuare în caz de incendiu și acordare de prim ajutor la Casa Căsătoriilor (FOTO)

ro

30 Jul, 2024 14:10 156 Marime text
Exercițiu, foto: Primăria Constanța Angajații Primăriei Constanța sunt, de astăzi, mai pregătiți în ceea ce privește intervenția la incendiu!

Reprezentanții Serviciului Protecție Civilă, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au organizat un exercițiu de evacuare în caz de incendiu și acordare de prim ajutor la Casa Căsătoriilor din Constanța.
 
Această acțiune se bazează pe implementarea „Planului de Pregătire în Domeniul Situațiilor de Urgență" aprobat de I.S.U. 'Dobrogea', iar scopul exercițiului este verificarea modului de aplicare a fluxului informațional referitor la anunțarea unui incendiu, acordarea primului ajutor și instruirea personalului specializat cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor.
 
Angajații au fost instruiți de către membrii unui echipaj S.M.U.R.D. Activitățile de instruire au inclus atât pregătirea teoretică, cât și cea practică, fiind exersate mai multe situații care implică: manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator, situațiile în care viața oamenilor ar putea fi pusă în pericol de obstrucționarea căilor respiratorii, acordarea de sprijin în cazul pacientului traumatizat și modalitățile de intervenție în cazul îngrijirii plăgilor și țesuturilor moi.
 
De asemenea, tuturor angajaților li s-a făcut instructajul cu privire la modalitatea de utilizare a stingătoarelor și a hidranților exteriori, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Nu numai că li s-au explicat procedurile pe care trebuie să le aplice la apariția unor situații de urgență, dar au și utilizat mijloacele de intervenție în caz de incendiu, pentru că, la finalul instructajului a fost simulat un incendiu pe care aceștia l-au stins.
 

Acest exercițiu face parte din acţiunile permanente desfășurate cu scopul de antrenare și perfecționare a deprinderilor întregului personal al Primăriei Constanța asupra modului de acțiune în caz de incendiu.
 
Activități similare vor continua și în perioada următoare.- a mai punctat sursa citată. 
 

 
foto: Primăria Constanța 

 Citește și:

Pompieri români, în misiune de stingere a incendiilor în Grecia! Primul contingent însumează 40 de pompieri și 8 mijloace tehnice (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii