Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța La plajă, în miez de toamnă! Cine ar fi crezut?

ro

21 Oct, 2023 11:12 1751 Marime text





 
  • Soarele tot mai cald, din ultima perioadă și temperaturile nefiresc aproape de ridicate, la data aceasta din an, au scos din casă constănțenii direct pe plajă. 
Soarele tot mai cald, din ultima perioadă și temperaturile nefiresc aproape de ridicate, la data aceasta din an, au scos din casă constănțenii direct pe plajă.

Plaja din Mamaia este invadată de turiști de octombrie, care și-au luat și șezlonguri în stăpânire, fix ca în sezonul estival. O parte fac plajă și se bucură de razele soarelui, având în vedere că pentru astăzi s-au anunțat temperaturi de 24 de grade Celsius. Ba unii și-au făcut curaj și au intrat și în apa mării, care în ciuda zilei mai călduroase, nu este chiar de baie.

Însă temerarii susțin (și noi îi credem pe cuvânt) că apa mării este caldă, chiar mai caldă decât în august, după spusele lor. Cel puțin, măcar acum nu sunt alge la mal, am adăuga noi.
 
Alții mai puțin temerari se mulțumesc cu o plimbare pe malul mării, cu prietenii sau familia.
 
Specialiștii spun că este un fenomen rar și dau și explicația

În ultimii ani, fie că ne place, fie că nu, au apărut modificări importante ale ciclului termic pe perioada unui an, în funcție de anotimpuri. Iernile au ajuns mai sărace în ninsori, iar verile cu valori extreme de până la 44-48 de grade, cel puțin în 2022 și 2023 fiind depășite recorduri de temperatură, potrivit Știripesurse. De vină este așa-numitul „ciclon cvasi-tropical” care a provocat o toamnă anormală la Marea Neagră, precizează specialiștii.
 
Citește și
Stihll SRL ridică un bloc de 7 etaje în Mamaia Nord
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii