Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Pasiune, perseverență și disciplină. Povestea fraților Șahin de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

ro

12 Oct, 2024 08:32 261 Marime text
Elev fruntaș Șahin Samir și elev Șahin Aylin sunt frați care învață în Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța , în companiile III, respectiv II. Frații Șahin au aflat de colegiul nostru prin intermediul Asociației Spirit Tânăr, care i-a antrenat pentru probele sportive, i-a motivat și îndrumat pe tot parcursul lor de a ajunge elevi militari. La liceul militar din Constanța „și-au găsit balanța perfectă între disciplină și educație”, după cum mărturisesc tinerii cadeți.

„Încă îmi amintesc cât m-am antrenat pentru probele sportive. Indiferent de vreme, alergam pentru proba de rezistență, iar în fiecare seară executam flotări. Sâmbătă de sâmbătă participam la pregătirea pentru traseul utilitar organizat de Asociația Spirit Tânăr (AST). În același timp, mă pregăteam intens la matematică și limba română. Acum, când mă uit înapoi la efortul depus, îmi spun că a meritat din plin. Mi-am atins scopul de a învăța la un liceu militar și port cu mândrie uniforma militară. De câte ori am permisie, particip ca voluntar la antrenamentele organizate de AST și, la rândul meu, îi antrenez și încurajez pe copiii care își doresc să studieze într-un liceu militar.”

Samir este un exemplu pentru sora lui, Aylin, care anul acesta a îmbrăcat și ea haina militară, călcând pe urmele fratelui său mai mare. O susține în cel mai greu an de liceu, primul, anul de acomodare la viața cazonă, se arată pe pagina de socializare a Colegiului. 
 

„Am fost extrem de emoționat când am văzut-o purtând uniforma militară. Pe zi ce trece, sunt din ce în ce mai mândru de ea și aștept cu nerăbdare momentul în care o să ne vedem reciproc la defilarea de sfârșit de an, iar părinții și frații noștri ne vor susține de pe margine”, spune Samir.


foto: Facebook/ Colegiul Militar


Aylin, la fel ca fratele ei, s-a pregătit intens atât academic, cât și pentru probele fizice, pentru a trece de procesul de selecție și a deveni elev militar. A învățat de la fratele ei că trăsături precum conștiinciozitatea, perseverența și încrederea în propriile forțe sunt aliații ei pentru reușită. Nu i-a fost deloc ușor, a sacrificat timp petrecut cu prietenii în favoarea antrenamentelor și a pregătirii teoretice, pentru că și-a dorit foarte mult să treacă toate probele și să fie admisă la colegiul militar. Provocarea nu s-a încheiat, pentru că în acest prim an, toți bobocii trec prin procesul de acomodare la viața într-un cămin militar, departe de familie și guvernați de regulamente stricte.


„Conștientizez că primul an este cel mai dificil, dar cu ajutorul fratelui meu, al colegilor și al domnilor profesori, voi termina cu rezultate frumoase acest an școlar și părinții se vor mândri cu mine. Niciodată nu mi-a trecut prin cap să renunț, indiferent cât de greu îmi este uneori.”


Sursa foto:Facebook/ Colegiul Național Militar


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, la ceas aniversar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii